So dečka, ki je edini preživel tragično nesrečo gondole v Italiji, ugrabili?

Miha Raičevič
13.09.2021 15:21
Dečka, ki je edini preživel nesrečo gondole v Italiji maja letos, naj bi odpeljali v Izrael, poroča britanska medijska hiša BBC, ki dodaja, da so italijanske oblasti že uvedle preiskavo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V nesreči žičnice v Italiji je umrlo 14 ljudi.
EPA

V nesreči - ta se je zgodila, ko se je pretrgala glavna jeklenica gondole, zaradi česar je z velike višine treščila ob tla - je umrlo 14 ljudi, med njimi tudi oba dečkova starša, njegov mlajši brat ter njegova stara starša. Potem ko so dečka Eitana Birana odpustili iz bolnišnice, je bival pri sorodnikih po očetovi strani. Tem je bilo skrbništvo za dečka dodeljeno en mesec po nesreči.

V soboto pa naj bi ga iz države odpeljal dedek, oče njegove matere, ki se je po tragični nesreči preselil v Italijo. Z zasebnim letalom naj bi ga odpeljal iz države, pri tem pa uporabil dečkov izraelski potni list. Tudi izraelski diplomati so potrdili, da je deček prispel v državo. 

Reuters

Družina po materini strani je namreč trdila, da naj bi skrbniki za dečka skrbeli kot za talca. To je ob vložitvi zahteve za posvojitev dečka pretekli mesec trdila tudi dečkova teta po materini strani Gali Peleg. "Nismo ugrabili Eitana. Odpeljali smo ga domov," je povedala za izraelski radio in dodala, da se je njegova družina pred nesrečo nameravala vrniti v Izrael. 

EPA

Njegova teta iz Italije, ki je zanj skrbela od junija, ko ji je bilo dodeljeno skrbništvo, pa je povedala, da je to še ena dodatna tragedija in še ena huda izkušnja za otroka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta