Srbskega igralca na Hrvaškem obsodili na pogojno zaporno kazen, vmešal se je tudi Vučić

STA, A.L.
18.09.2024 15:27

Srbskega igralca Sergeja Trifunovića so na splitskem sodišču danes obsodili na pogojno kazen dva meseca zapora zaradi kršenja javnega reda in miru, poroča portal časnika Slobodna Dalmacija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
K temu, da izpustijo Triufunovića, je danes na družbenem omrežju Instagram pozval tudi Vučić.
EPA

Trifunovića so hrvaški policisti pridržali v noči s ponedeljka na torek, k temu, da ga izpustijo, pa je danes pozval tudi srbski predsednik Aleksandar Vučić.

Prekrškovno sodišče v Splitu je Trifunoviću prisodilo 60 dni pogojnega zapora; če v obdobju enega leta ne bo ponovil prekrška, mu ne bo treba v zapor. Plačati mora tudi 150 evrov sodnih stroškov. Ker se na razsodbo ne bo pritožil, je sodba pravnomočna, poroča Slobodna Dalmacija.

Vrnili so mu tudi potni list, ki so mu ga odvzeli v torek, igralec pa je za Slobodno Dalmacijo dejal, da bo tako ali tako postal hrvaški državljan, ker njegova žena prihaja z Reke.

Na splitsko sodišče je danes iz Zagreba prišel tudi srbski konzul Stefan Ristić. Za Slobodno Dalmacijo je povedal, da ga ni poklical Trifunović, ampak da mu pomaga kot državljanu Srbije.

Oglasil se je Vučić

K temu, da izpustijo Triufunovića, je danes na družbenem omrežju Instagram pozval tudi Vučić. "Hrvaške oblasti pozivam, naj razumejo, da zapiranje Srbov ne vodi v razvoj boljših odnosov," je dejal. "Prosim in zahtevam od njih, da se vedejo racionalno in da Sergeja Trifunovića čim prej izpustijo na prostost," je dodal.

Hrvaška policija je Trifunoviću v začetku septembra lani za leto dni prepovedala vstop na območje Evropske unije, potem ko ga je v Splitu v dveh dneh večkrat obravnavala zaradi različnih prekrškov. Trifunović se je po incidentih vrnil v Srbijo in na družbenem omrežju Instagram nanizal vrsto žalitev na račun hrvaških policistov. Ker v času te objave ni bil na Hrvaškem, ga je hrvaška policija zaradi žalitev oz. suma kršenja javnega reda in miru pridržala, ko je spet vstopil v državo, kar se je zgodilo v ponedeljek okoli polnoči na mejnem prehodu Bajakovo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta