Junak štajerskega derbija: Vadim take strele. Če to zadeneš, je vedno gol

ŠR
19.09.2024 16:40

Velik delež je k zmagi proti Mariboru, ki je Celje vrnila v zgornjo polovico lestvice, prispeval Svit Sešlar.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po uspešnem debiju je mladi reprezentant zablestel tudi na derbiju.
Martin Metelko

V 90. minuti je bil odločen štajerski derbi. Svit Sešlar je s prefinjenim udarcem z desne strani poskrbel za zmago Celja z 2:1 in prvi poraz Maribora v novi sezoni prve lige. "Občutki so bili dobri, smo pa med tekmo, predvsem v drugem polčasu v nekaterih trenutkih malo trpeli. Te situacije moramo prepoznati, zadržati žogo, da oni 'laufajo', mi pa kontroliramo igro, ne pa da se z njimi spuščamo v ta nogomet gor-dol. Na koncu je najpomembnejše, da so tri točke ostale doma," je preloženo tekmo drugega kroga podčrtal celjski junak.

V podobnem položaju bi se večina nogometašev najbrž odločila za podajo, on pa je streljal. "Pogledal sem situacijo, preveril, kje je stal vratar Jug. Če povem iskreno, na treningih veliko vadim take strele, ki gredo preko golmana v dolgi kot. Golman je vedno pri prvi stativi, če to zadeneš, je vedno gol," je o soočenju z mariborskim vratarjem dejal Sešlar. Že v prvem polčasu se je izkazal, z domiselno podajo je Armandasu Kučysu omogočil priložnost za vodstvo z 1:0. "Imeli smo še par zelo lepih situacij, da bi povišali vodstvo. V nogometu je tako, da enkrat zadeneš, enkrat ne. Ko smo prišli iz odmora, smo v določenih momentih trpeli. Bolje moramo nadzirati igro z žogo."

Celje se je z zmago pribilo v zgornjo polovico lestvice. S 14 točkami ima za vodilno Olimpijo štiri točke zaostanka, za Mariborom, Muro in Bravom pa eno. "Ta zmaga je pomembna. Tudi zaradi tega, ker smo se približali vodilnim, ujeli stik. Če bi to tekmo izgubili, bi v Domžale šli psihološko spodaj," ugotavlja 22-letni vezist.

V dres kluba, za katerega je igral v mlajših selekcijah, se je vrnil kot posojeni član turškega Eyüpspora in takoj zavzel mesto v prvi enajsterici. Že na debiju proti Nafti se je izkazal, z zadetkom proti Mariboru je podaljšal niz. Pa čeprav pripravljenost ni na najvišji ravni. "Iskreno, v drugem polčasu sem bil zelo utrujen. Mislim, da se je to videlo tudi na igrišču. Nabralo se je. V dveh tednih sem odigral dve tekmi z mlado reprezentanco in dve s klubom, prej pa eno leto nisem igral 90 minut. Poznalo se je, da sem fizično padel," priznava nogometaš, ki se je med prvoligaši uveljavil v dresu Olimpije.

V knežjem mestu je znova združil moči s trenerjem Albertom Riero, s katerim sta uspešno sodelovala že v Stožicah. "Vse je isto. Želi, da držimo žogo, kontroliramo igro, si ustvarjamo priložnosti, nadziramo potek, v določenih momentih zahteva, da pohitrimo. Načeloma je vse isto, kot je bilo v Olimpiji, razumem pa, da določeni igralci, ki še niso izkusili takega načina dela s trenerjem, potrebujejo čas, da se privadijo," o Rieri govori eden njegovih najmočnejših adutov na igrišču.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta