Ukrajinski mediji: Ruska vojna ladja v plamenih. Moskva o tem "nima informacij"

STA, M.R.
06.05.2022 18:58

Ruska vojna ladja Admiral Makarov naj bi bila v plamenih, potem ko so jo ukrajinske sile zadele s protiladijsko raketo neptun, poroča lokalni medij iz črnomorskega pristanišča Odesa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ladja Admiral Makarov
Profimedia

Neimenovani viri so za dumskaja.net potrdili, da je bila ladja v napadu v bližini Kačjega otoka hudo poškodovana, poroča britanska mreža BBC. Na spletni strani omenjenega medija so novici priložili tudi satelitski posnetek goreče ladje, a avtentičnost tega še ni potrjena.

Iz Moskve so sporočili, da nimajo informacij o napadu na omenjeno ladjo. Ukrajinska vojska prav tako še ni podala komentarja, je pa zato posredno namignila na uspešnost napada, s tem ko je v posodobljeni statistiki izgub ruske vojske v Ukrajini število uničenih ladij dvignila z 10 na 11.

Admiral Makarov je del ruske črnomorske flote in je v rabi šele od leta 2017.

Če se nepotrjene navedbe o požaru na ladji Admiral Makarov izkažejo za resnične, bo to še en hud udarec za črnomorsko floto, ki je 13. aprila izgubila glavno ladjo Moskva.

ZDA naj bi Ukrajincem pomagale potopiti Moskvo

Ameriški mediji pa poročajo, da naj bi ZDA ukrajinskim silam z obveščevalnimi podatki pomagale pri potopitvi ruske ladje Moskva. Neimenovani vir naj bi medijem povedal, da je ameriška stran sporočila lokacijo ruske vojaške ladje, na kateri je bilo 510 članov posadke in je bila potopljena pretekli mesec. 

Rusija sicer vztraja, da se je ladja potopila zaradi požara in da ni bila zadeta, Pentagon pa se na novo poročanje o sodelovanju z ukrajinsko vojsko še ni uradno odzval.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta