Umrl 27-letni hrvaški vojak, hudo ranjen v jutranjem napadu v Afganistanu

24.07.2019 11:21

Preverili smo, kaj je s slovensko misijo v Heratu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna. 
Tit Košir

V jutranjem napadu v Afganistanu hudo ranjeni 27-letni pripadnik specialne enote hrvaške vojske je okrog poldneva umrl. Takoj po samomorilskem napadu na oklepnik s tremi hrvaškimi vojaki so mu pomagali v ameriški bolnišnici v Baramu, a je bil tako zelo poškodovan, da je umrl. Druga dva vojaka nista v smrtni nevarnosti.    
Afganistanski mediji poročajo, da so odgovornost za napad prevzeli talibani. Samomorilski bombaš na motociklu se je zjutraj v Kabulu zaletel v oklepno vozilo s hrvaškimi vojaki, ki v Afganistanu pod poveljstvom Nata urijo pripadnike posebnih enot afganistanskih varnostnih sil in ne sodelujejo v vojaških operacijah, je hrvaško obrambno ministrstvo dopoldan sporočilo na izredni tiskovni konferenci v Zagrebu. Trije vojaki, rojeni od 1987 do 1992, so se hudo poškodovali, za življenje enega, starega 27 let, so se borili, imel je hude poškodbe glave. 
Hrvaški vojaki so se danes, kot vsak dan, okrog osmih zjutraj vozili v koloni treh oklepnih vozil, bili so na poti na letališče. Zgodilo se je tri četrt ure pozneje.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta