V požaru v nemški tovarni BASF 14 poškodovanih. Vzrok za eksplozijo še preiskujejo

STA, Gr.G.
29.07.2024 15:43

Naprave za okoljski monitoring so v neposredni bližini obrata zaznale povišane vrednosti ogljikovodikov, so sporočili iz BASF, a hkrati poudarili, da ni razlogov za skrb.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Leta 2016 je mesto Ludwigshafen pretresla eksplozija v tovarni, v kateri je umrlo pet ljudi.
Reuters

V požaru v tovarni nemškega kemičnega velikana BASF v mestu Ludwigshafen se je lažje poškodovalo 14 zaposlenih. Do eksplozije in posledičnega požara je prišlo okoli poldneva, ogenj pa so že pogasili, so sporočili iz podjetja. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, se je iz največje kemične tovarne na svetu okoli poldneva valil dim. Pristojni so prebivalcem naročili, naj zaprejo okna, a so ukrepe pozneje preklicali. V kemičnem obratu sicer dela približno 39.000 ljudi.

Naprave za okoljski monitoring so v neposredni bližini obrata zaznale povišane vrednosti ogljikovodikov, so sporočili iz BASF, a hkrati poudarili, da ni razlogov za skrb. "V nobenem trenutku ni bilo nobene nevarnosti za prebivalstvo," sporočilo povzema AFP.

Vzrok eksplozije še preiskujejo. Leta 2016 je mesto Ludwigshafen pretresla eksplozija v tovarni, v kateri je umrlo pet ljudi.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta