(VIDEO) Skesani priljubljeni politik: Kanadski premier s pobarvanim obrazom

S. B.
19.09.2019 11:12

Ob začetku volilne kampanje pred oktobrskimi parlamentarnimi volitvami v Kanadi se Justin Trudeau opravičuje za nespametno dejanje pred osemnajstimi leti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Justin Trudeau je sklical novinarsko konferenco kar na svojem letalu, s katerim potuje v času volilne kampanje.
Reuters

Kanadski premier Justin Trudeau je bil leta 2001 učitelj na zasebni šoli v Vancouvru in se je z učenci udeležil zabave na tematiko arabskih noči. Ob tej priložnosti si je takrat devetindvajsetletnik oblekel kostum Aladina in si obraz pobarval na temno rjavo, tako fotografiran se je znašel v letni knjigi šole, te dni pa je fotografijo objavil časnik Time Magazine. Zgodba zdaj odmeva po Kanadi in ZDA, mesec dni pred parlamentarnimi volitvami v Kanadi, kjer je pred tednom dni kampanjo za vnovično izvolitev začel tudi aktualni premier.
{twitter}https://twitter.com/pradeeppenumadu/status/1174540316088520705{/twitter}
"Tega ne bi smel storiti. Moral bi vedeti ... In zelo mi je žal. Jezen sem nase in razočaran," je povedal na novinarski konferenci in dodal, da se že vse življenje bori proti rasizmu in za enakopravnost. Zgodba o pobarvanem obrazu je predvsem voda na mlin konservativnemu kandidatu Andrewju Scheeru, ki bo, kot je videti, na volitvah najbolj ogrožal uspeh aktualnega popularnega voditelja.
{twitter}https://twitter.com/SkyNews/status/1174609070310883328{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta