(VIDEO) Ulice so se spremenile v reke in s seboj odnašale avtomobile. Župan: Zakaj je opozorilo prišlo prepozno?

A.L.
24.09.2024 09:23

Nad močnim deževjem je bil presenečen župan mesta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Močne padavine so včeraj zjutraj zajele Cannes in poplavile mesto na francoski rivieri, znano tudi po filmskem festivalu. Ceste so se spremenile v hudournike, deroča voda je s seboj odnašala vozila. Tuji mediji poročajo, da smrtnih žrtev ni bilo, zato se tragedija izpred devetih let, ko so jugovzhod Francije zajele hude poplave, v katerih je umrlo 19 ljudi, tokrat ni ponovila.

Razmere so se tekom včerajšnjega dne sicer stabilizirale, neurje pa se je začelo pomikati proti vzhodu, je sporočil tiskovni predstavnik mestne hiše.

Nad močnim deževjem je bil presenečen župan mesta David Lisnard, ki je za enega od tamkajšnjih medijev povedal, da bo od pristojnih zahteval pojasnilo, zakaj je mesto prejelo opozorilo o obilnih padavinah šele eno uro po začetku neurja. Potrdil je, da je bil krizni štab ustanovljen zelo hitro in da so reševalne službe sanirale škodo na terenu, poroča Reuters.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta