(VIDEO) Zlomljena: Newyorška medicinska sestra v solzah pripoveduje o sobah, ki so polne trupel

D.Ži
16.04.2020 12:53

D'neil Schamall je na posnetku ubesedila to, kar te dni čutijo številni zdravstveni delavci po svetu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

New York je trenutno epicenter pandemije novega koronavirusa v ZDA. Na tisoče ljudi je okuženih, število mrtvih raste iz ure v uro. Svojim več kot obremenjenim kolegom v zdravstvu so prišli pomagat zdravstveni delavci iz manj obremenjenih delov države. Medicinska sestra D'neil Schamall, ki se je preselila v mesto, v katerem se je virus razširil na polno, je v zelo čustveni objavi na Facebooku v solzah razkrila, s čim se mora iz dneva v dan v bolnišnici ukvarjati. Pretresena sestra pravi, da je newyorški kaos prevelik, da bi ga človek lahko prenesel. "Utrjena sem od vstopanja v sobe, v katerih najdem mrtve paciente. Preprosto vstopite v sobo in tam je truplo. Utrujena sem od klicev družinam in prenašanja slabih novic," pravi.
{facebookpost}https://www.facebook.com/DneilUCLA1/videos/10216256113091945/{/facebookpost}
Schamallova pravi, da nič na svetu ne more medicinske sestre pripraviti na posnetke in zvoke tega, kar se dogaja med pandemijo. "Mislim, da ljudje ne razumejo, kako zelo stresno je to delo. Oblečena sem za kar koli na tem svetu, a to je preveč stresno," dodaja. Apelira na vse, naj bodo odprtega uma in naj se obnašajo skrajno previdno. "Če ste kdaj razmišljali o tem, da bi bili sočutni do drugih, potem je to zdaj pravi čas. Zelo žalostna sem zaradi vsega, kar moramo prestajati," dodaja. Posnetek njenega joka si je ogledalo že več kot 30 tisoč ljudi, nabralo se je tudi veliko komentarjev, polnih podpore. Po zadnjih podatkih je koronavirus v New Yorku terjal že več žrtev kot teroristični napadi 11. septembra.
{facebookpost}https://www.facebook.com/DneilUCLA1/posts/10216293784033695{/facebookpost}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta