Kje je več svinjarije, v cepivu ali hitri hrani?

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
25.07.2021 05:30
Toninov PCT za telebane.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Za nogometnega trenerja rečemo, da pa je zadnja tekma sodu izbila dno. Slabega šefa, ki šikanira podrejene, v naših krajih označimo za "podn od podna". Potem pa se Anica zbudi v čudežni deželi Sloveniji in žalostna ugotovi, da to niso le grozne sanje. Ne, ona zares živi v deželi brez dna, ki popije vse neumnosti, kar se jih narcisoidni politiki spomnijo.

Preden še ni - v oddaji samovšečni - Matej Tonin odšel na nezaslužene počitnice, je skrušenemu voditelju Igorju Bergantu 15. julija v Odmevih dejal še to: "... Delamo po svojih najboljši močeh, seveda je pa na vseh nas, da z zgledom, da tudi z pozitivnimi primeri, spodbujamo ljudi, da se za cepljenje odločajo. Jaz mislim, da če greste v neko restavracijo s hitro hrano, vnesete vase več svinjarije kot pa z nekim cepljenjem; da je tveganje pri cepljenju mnogo manjše kot pa pri nekaterih drugih vsakodnevnih opravilih, in to bi moralo biti vse v korist tega, da bi se čim več ljudi seveda odločilo za cepljenje ..."

Okej, predsednik Nove Slovenije zaupa zdravniški stroki, kar je njegova pravica, ki jo v danih razmerah jemlje kot dolžnost. Okej, spozna se na politologijo in obrambo (če pa je politolog in minister za obrambo). Okej, s slovničnimi pravili (s predlogi) si ni ravno na ti (reče se "s pozitivnimi primeri"), ampak on ni tu zato, da bi rešil slovenščino, on rešuje (in brani) nove Slovenke in Slovence.

Ni pa okej, da omenja "neko restavracijo s hitro hrano", v kateri "vnesete vase več svinjarije kot pa s cepljenjem". Toninu sporočam, da po big macu še nikoli nisem za dva dni z vročino obležal v postelji, po cepljenju pač. Če še ne ve, nekateri so zaradi cepiva umrli (njim povejte, da so koristi cepljenja večje od tveganj za stranske učinke). Obenem ga prosim, naj nam takoj izpiše kemijski formuli hambija in cepiva, s katerim pa se ne želim cepiti še tretjič v 2021. in še štirikrat v 2022. Gospod McDonald bi ga lahko tožil za svinjsko odškodnino, jaz lahko samo popisujem svinjarije, ki jih laični javnosti dnevno trosijo samooklicani strokovnjaki za vsakogar in za vse. Po knjižni uspešnici PC za telebane smo dobili še bestseler PCT za telebane. Svinjsko dobro, vam rečem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.