(RECEPT) Moqueca de peixe - brazilski brodet

Zora Štok Zora Štok
09.08.2020 04:06
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

1,5 kg različnih morskih rib
2 čebuli
3 stroki česna
3 paprike - zelena, rumena in rdeča
3 kosi stebelne zelene
1 večji korenček
3 paradižniki
1 dl belega olja
1 dl olivnega olja
3 žlice gladke bele moke
sol, poper
3 listi lovorja
sesekljan peteršilj
Čebulo narežemo na tanke polmesece, korenje na kolobarje, paradižnik na kocke (odstranimo semenje), zeleno na tanke kolobarje in papriko na tanke rezine. Česen drobno sesekljamo.
Ribe očistimo, narežemo na večje kose, povaljamo v moki in hrustljavo zapečemo na razgretem olju (zmešamo obe vrsti). Ribe poberemo iz posode in shranimo na toplem. V olje, v katerem smo pekli ribe, damo vso zelenjavo in lovor, solimo in popramo in pražimo nekaj minut na zmernem ognju. Ko zelenjava nekoliko uplahne, v posodo dodamo pečeno ribo - položimo jo na zelenjavo -, posodo pokrijemo in pustimo na zmernem ognju še 15 minut. Preden jed postrežemo, jo potresemo s sesekljanim peteršiljem.
Moqueca de peixe je priljubljena brazilska ribja jed, največ jo pripravljajo na severu države v zveznih državah Espirito Santo, Bahia, Pernambuco e Pará. Jed sicer izvira iz Afrike, kasneje so jo za svojo vzeli tudi brazilski Indijanci in tako se je ohranila v tej južnoameriški državi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta