Stres in alkohol v času koronakrize: Pijejo predvsem tisti, ki imajo otroke

nr
09.08.2020 04:04

V času covida-19 več pijejo ljudje, ki imajo otroke, kot tisti brez njih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V stresu prej posežemo po pijači.
Profimedia

Kot navaja The Conversation, starši, ki so v stresu, ker se morajo njihovi otroci zaradi covida-19 šolati doma, spijejo na mesec povprečno sedem pijač več kot starši, ki zaradi doma šolajočih se otrok ne doživljajo stresa. Starši, ki so v stresu, pa tudi pogosteje poročajo o popivanju v zadnjem mesecu kot starši, ki prevelikega stresa ne občutijo, čeprav se njihovi otroci učijo doma. Kot popivanje je pri ženskah označeno, če si privoščijo vsaj štiri alkoholne pijače v nekaj urah, pri moških pa vsaj pet alkoholnih pijač, med katere štejemo pivo, vino in žgane pijače.
Do rezultatov so prišli s pomočjo spletne ankete, ki se je končala maja letos. V njej je sodelovalo 361 staršev, katerih otroci, s katerimi živijo v istem gospodinjstvu, so mlajši od 18 let. Kar 78 odstotkov staršev je imelo spomladi doma šolajoče se otroke, od tega jih je 66 odstotkov poročalo o stresu, ker jim pri šolskem delu niso znali pomagati.
Čeprav je bila anketa objavljena na različnih družbenih omrežjih in so v njej sodelovali ljudje iz vseh koncev ZDA, pa to ni nacionalni reprezentativni vzorec. Kot je za spletne ankete značilno, so v tudi pri tej sodelovali ljudje z najmanj srednje visokimi osebnimi dohodki. Rezultati študije še niso bili objavljeni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta