Tri ugotovitve

Bojan Tomažič Bojan Tomažič
27.09.2020 03:30

V času, ko skoraj nič naj ne bi bilo res, so tri ugotovitve neovrgljive.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Prva je, da imamo nevaren virus, ki je izjemno nepredvidljiv. Tridesetletnik iz Maribora je imel tako ovirano dihanje, da je imel hud srčni zaplet, zdravniki so se borili zanj in ga, hvala bogu, rešili. Njegova partnerka je bila trikrat na testu in vsakič negativna, tri mesece se je doma spopadala s simptomi covida, izkašljevala kri in dele pljuč. Hudo je bilo, oba sta zdaj na srečo bolezen prebolela, preživela sta kalvarijo, ki je nikomur ne privoščita. Pa še to: 85-letna babica enega od njiju je virus prebolela brez omembe vrednih težav, samo okus je izgubila in še nekaj neprijetnosti je bilo, ki so minile. Zagotavljam, da zgodba ni izmišljena.

Druga ugotovitev je, da ljudje, ki nam vsak dan o virusu sporočajo, to govorijo tako, da jim veliko ljudi ne verjame. Saj so zdaj časi, ko zaradi politikov nič ni mogoče stoprocentno verjeti in zmedo povzročajo zmedeni razlagalci tistega, kar moramo početi in kako živeti. Seveda ljudje pri nas tudi vedo, da v Avstriji zdravstvo funkcionira, da tam lahko vsak brez zapletov pride do svojega zdravnika, zdravstvena oskrba pri drugih boleznih se ni zmanjšala, kaj šele ustavila. Tiste, ki prihajajo vsak dan pred kamere in mikrofone, je seveda tudi treba razumeti, ko improvizirajo, vendar naj bodo usklajeni. To naj počnejo brez političnih kalkulacij in ideologije. Politika mora biti v teh časih modra in ta oblast je vsaj to naredila, da strokovna razlagalca nista njihova strankarska cicerona Branko Grims in Marijan Pojbič, ampak Kacin, Beovićeva in Krek.

Tretja, še sveža ugotovitev je, da se pri slovenski policistih že pozna Hojsova ministrska linija ter seveda slovensko bratenje z državami, ki so bolj za ameriško kot evropsko obravnavo tistih, ki jih aretira policija. Sedemnajstletno dekle brez maske sta štiridesetletna policista vklenila, ker je kot nevklenjene ne bi mogla obvladati. "Pet minut sem jih prosila, naj me spustijo, da vsaj sedem, nisem mogla dihati, tako so me pritiskali ob tla," je dejanje, za katero je minister Aleš Hojs čestital policistom, opisala deklica. Morda ima kateri od njiju takšno doma.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta