Žepna raketa z Jamajke: ''Sem človek, ki potrebuje rutino''

NR
21.06.2020 03:00

Materinstvo še ne pomeni konca športne kariere, uspešno dokazuje jamajška atletinja Shelly-Ann Fraser-Pryce, svetovna prvakinja v teku na 100 metrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Najhitrejša mamica na svetu
Profimedia

Shelly-Ann Fraser-Pryce, jamajška atletinja in trenutno najhitrejša ženska na svetu, še ni opustila misli na to, da bi se morda vseeno udeležila svetovnega prvenstva v atletiki v Oregonu, ki so ga zaradi pandemije novega koronavirusa preložili na leto 2022, čeprav bo tedaj stara že 35 let. "Lepo bi bilo, če bi svojo športno kariero končala tako blizu svojega doma, kjer bi lahko zame navijali tudi prijatelji, ki so si vedno težko privoščili, da bi kam odpotovali. Nihče si ni mislil, da se bom po rojstvu otroka s carskim rezom vrnila v atletiko in lani v Dohi pri 32 letih postala svetovna prvakinja. Ampak sem! Tako da nikoli ne veš," je za kenijsko televizijo NTV Sport razkrila devetkratna svetovna prvakinja.
Naslednje svetovno prvenstvo v atletiki je bilo sprva načrtovano za leto 2021, vendar so ga nato, ker so bile zaradi pandemije covida-19 na prihodnje leto preložene tudi letošnje poletne olimpijske igre v Tokiu, prestavili na leto 2022. "Zelo sem bila razočarana, ker so bile letne olimpijske igre preložene. Zame je to neke vrste časovnica, ki bi se je morala držati. Zdaj imam družino, zaradi katere moram biti previdna in vse skupaj s temi preložitvami tekmovanj je prava mora, toda gre za človeška življenja in to je najbolj pomembno," je dodala Fraser-Pryceova.

Z Usainom Boltom
Eric Gaillard
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta