Nepozabna igralska zasedba kultne serije: Prijatelji v resnici niso tako nasmejani

Denis Živčec
03.07.2021 04:40
Življenje je šlo svojo pot in vsakemu pripravilo svojo preizkušnjo. Še najbolje se po letih psihoterapije drži Jennifer Aniston, Matthew Perry je pridobil nekaj kilogramov in se vmes zapil, Courteney Cox je pretiravala z lepotnimi posegi, Matthew LeBlanc kot igralec po Prijateljih ni uspel, Lisa Kudrow pa se je pahnila v anoreksijo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

In kar naenkrat se spet vsi ukvarjamo z igralci kultne serije Prijatelji. Sredi leta 2021, ko kak pripadnik mlajše generacije za to hollywoodsko čudo sploh še slišal ni. A vrnitev nepozabne igralske zasedbe pred kamere je pritegnila veliko medijske pozornosti, spet so se pod drobnogledom znašla tudi zasebna življenja zvezdnikov. Nekateri tabloidne strani polnijo neprestano, na druge pa smo skozi čas kar malce pozabili. Težko pričakovana posebna epizoda Prijateljev, Friends: The Reunion, znana tudi kot Tista, kjer se vrnejo skupaj, je 27. maja prišla na male zaslone, ogledati si jo je bilo mogoče na programu HBO Max. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry in David Schwimmer so tako spet vroča roba in javnost pozorno spremlja vsak njihov korak.

Denar jih je spet združil

Podrobnosti curljajo iz dneva v dan. Za skupno vrnitev pred kamere so v žep pospravili med 2,4 in tremi milijoni dolarjev, piše Hollywood Reporter. Britanski Daily Star se je razpisal o bogastvu Matthewa Perryja, ki upodablja Chandlerja. Njegovo osebno premoženje ocenjujejo na okoli 120 milijonov dolarjev. Igral je v vseh 236 delih Prijateljev med letoma 1994 in 2004. Za vsako epizodo je tekom prve sezone prejel 22 tisoč dolarjev, kasneje je za vsako epizodo v žep pospravil milijon. Glavni igralci od avtorskih pravic, vezanih na predvajanje serije, prejmejo od 18 do 20 milijonov dolarjev letno. Perry je igral v številnih filmih, tabloidi so spremljali tudi njegovo bitko z odvisnostjo od alkohola in mamil. Nedavno je dal tudi zelo čudaški intervju za revijo People, med katerim je govoril nerazumljivo in večkrat zrl v prazno. Maja lani sta se Perry in njegova punca Molly Hurwitz po dveh letih zveze razšla. In to le nekaj mesecev po tem, ko sta javnosti sporočila, da sta skupaj. Prišla sta do zaključka, da preprosto nista za skupaj. Spoznala sta se leta 2018, paparaci so ju prvič skupaj ujeli konec leta 2019. Molly je bila zanj trdna opora v času, ko se je boril z odvisnostjo od alkohola in mamil. "Molly in Matthew skupaj preživljata res veliko časa. Ona ima čuden smisel za humor in takoj sta se ujela. Nje slava ne zanima in ne mara zabav, kar je zanj zelo dobro," je takrat neimenovan vir iz njune bližine povedal za The Sun.

Te dni se je oglasila tudi 52-letna Jennifer Aniston, ki se je razgovorila o svojem zasebnem življenju in odkrila, da je nekaj časa hodila na terapijo k psihologu. Igralka, ki se je med zvezde izstrelila z vlogo Rachel, je reviji People povedala, da jo danes radostijo malenkosti, kot je sončni zahod. "To je moj priljubljeni trenutek. Želim si, da bi to čarobno uro lahko zamrznila, tudi iz hvaležnosti za dan in vse, kar se mi dogaja," je dejala. Pravi, da si vsak dan pomaga z meditacijo. "Vsak dan meditiram, sedim v tišini, pišem. To mi zadostuje, pa tudi vsaka oblika joge je zame meditacija. Verjamem v večjo sliko. Verjamem v človeškost, čeprav nam te dni veliko vsega jemlje pogum," dodaja. Trenutno dela z veseljem, se druži s prijatelji in veliko časa preživlja s svojimi psi Clydom, Sophie in Lordom Chesterfieldom, ki ga je nedavno rešila. "Zelo umirjena sem. Imam delo, ki ga obožujem, ljudi, ki mi v življenju pomenijo vse, in čudovite pse. Sem srečen in blagoslovljen človek," razmišlja o sebi.

Dodaja, da je samozavedanje ključ do dobrega življenja. "Bila sem na terapiji pri psihologu in dobila veliko vsega. Ko si javna osebnost, to s seboj potegne veliko neverjetnih reči. Pa tudi težkih, saj smo tudi mi samo ljudje. Ne moreš preprečiti, da ti ne bi sorodniki ali drugi ljudje pošiljali sporočil in spraševali, ali se res poročam, rojevam. Vprašam jih, koliko let bodo še potrebovali, da se na takšne neumnosti ne bodo odzivali," pravi Anistonova. Želi si, da bi se je drugi spominjali po trenutkih, v katerih jih je nasmejala. "Imam dobro srce in sem odlična prijateljica. Vodi me ljubezen," je sklenila zvezdnica.

Lani so prodali dvorec na Beverly Hillsu, v katerega sta se Brad Pitt in Anistonova vselila kot novoporočenca. Preden ji je on dal košarico. Lastniki, ki so poslopje s petimi kopalnicami, 13 spalnicami in jedilnico, ki lahko sprejme 20 gostov, prodajali, so še leto prej zanj hoteli iztržiti 56 milijonov ameriških dolarjev, a so morali že kmalu ceno spustiti na 44,5 milijona. Končna prodajna cena pa je bila še precej nižja. Pitt in Anistonova sta nepremičnino kupila leta 2001 za 12,5 milijona dolarjev, jo obsežno prenovila in prodala za 28 milijonov leta 2006. K poslopju sodi tudi teniško igrišče.

Courteney ima hrom obraz, Matt za Joeja noče slišati

Sicer pa Anistonova ostaja najbolj opazna in izpostavljena članica Prijateljev. In marsikomu vzor, kako atraktivna je lahko ženska po petdesetem. No, precej manj naravno mladost že nekaj let predstavlja njena kolegica, 57-letna Courteney Cox. Ta je v želji po večni mladosti pretiravala z lepotnimi operacijami in se povsem iznakazila. "Sprejeti moraš staranje, s tem sem imela velike težave," je dejala v enem od intervjujev. Neštetokrat se je odločila za polnjenje obraza s tako imenovanimi filerji, rezultati pa niso vedno bili takšni, kot bi si želela. Do te mere, da jo je bilo vsake toliko težko prepoznati. "Tega nisem niti dojela, dokler nisem nekega dne opazila, da si sploh nisem več podobna. Še vedno sem mislila, da je lepota pomembnejša od zdravja, ki sem ga povsem zanemarila. Zelo sem se trudila, da bi držala korak s časom, a sem vse skupaj samo poslabšala," pravi igralka. Že pred desetletjem je dejala, si je s posegi skoraj povsem zavozila kariero, saj je zaradi botoksa njen obraz povsem izgubil izraznost. "Čudno je, ko ne moreš premakniti obrvi," stresa z glavo.

David Schwimmer, televizijski Ross, je še pred novim snidenjem dejal, da se mu je končno uspelo otresti svoje paradne vloge. "Mislim, da sem to prebolel. Bilo je obdobje, ko me je zelo močno frustriralo, da sem ukalupljen v en žanr in v eno idejo. Vlogo v Prijateljih sem dobil pri sedemindvajsetih, toda veliko sem nastopal v gledališču, pa je bilo to nevidno. Kar se tiče javnosti, sem iz maternice zlezel tik pred to komedijo. To je bilo frustrirajoče in je izničilo vse moje izobraževanje in druge vloge, ki sem jih imel," je povedal. Po Prijateljih je ustanovil gledališče v Chicagu, kjer je odigral vrsto vlog in režiral več kot 20 predstav. Od filmov in TV-serij, v katerih je nastopal, je bila daleč najodmevnejša vloga odvetnika Roberta Kardashiana v miniseriji Ljudstvo proti O. J. Simpsonu iz leta 2016, ki mu je prinesla nominacijo za emmyja.

Matt LeBlanc, igralec, ki je v Prijateljih utelesil Joeyja Tribbianija, je zgrožen nad tem, da le malokdo ve, kako mu je v resnici ime, in da ga večina ljudi kliče kar Joey. Da ga to res moti, je dokazal na zabavi Hed Kandi's London Fashion Week, ko je pristopil neki novinar in ga vprašal: "Vse v redu, Joey?" Odgovoril je: "Nisem Joey. Ne drznite si me klicati s tem imenom. Mediji so tisti, ki pravijo, da sem s kariero končal, zato me nehajte tako klicati. To obdobje življenja želim pustiti za seboj, grem naprej."

Po več kot 20 letih molka je tudi igralka Lisa Kudrow spregovorila o snemanju serije. Na zaslonu se nam je sicer vedno zdela vedra, razigrana, brezskrbna in malce prismuknjena, a velikokrat je bilo povsem obratno. Najbolj se je obremenjevala zaradi svojega videza, postave in tega, da je bila višja od kolegic. "Ko sem se zagledala na televiziji, sem si rekla, da sem videti kot velikan. Vse so bile manjše in bolj graciozne," pravi Lisa. Svoje frustracije je reševala s hujšanjem. "Kar naprej sem bila prehlajena in počutila sem se zelo utrujeno," se spominja tistih časov. Toliko torej o zabavnih Prijateljih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta