O knjigi: Na stara leta sem vzljubil svojo mamo

Zvezdana Bercko Zvezdana Bercko
10.11.2018 05:00

Dušan Jovanović (rojen 1939.) je eden najbolj plodovitih slovenskih dramatikov in gledaliških režiserjev. Za svoje delo je prejel nagrado Prešernovega sklada in Prešernovo nagrado, je tudi večkratni dobitnik Grumove nagrade.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Založba: Beletrina Leto izida: 2018 Št. strani: 300 Vezava: trda Cena: 24 evrov

“Do letos, do svojega 78. leta, se sploh nisem zavedal, zakaj sem tak, kot sem, od kod izvirata moja narava in moj značaj. Pri pisanju teh spominov, ko sem se potapljal na dno svojega otroštva, sem odkrival skrivnosti, ki so bile zakopane globoko v meni. Vednost o tem, kdo je bila moja mati. Spomine, ki sem jih nehote skrival pred samim seboj. Spomine na njeno nežnost in dobroto. Spomine na njeno šaljivost, na njeno otročjo naravo, na njeno igrivost. Čedalje bolj cenim te njene lastnosti, čedalje bolj sem hvaležen za darove, ki so z nje delno prešli name, se naselili tudi v meni,” o svoji mami piše Dušan Jovanović in s tem vsaj delno pojasni nekoliko nenavaden naslov svoje knjige - Na stara leta sem vzljubil svojo mamo.

Dušan Jovanović
Založba: Beletrina Leto izida: 2018 Št. strani: 300 Vezava: trda Cena: 24 evrov
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta