(O KNJIGI) Stari psi poznajo modrost sreče

Zvezdana Bercko Zvezdana Bercko
29.02.2020 01:38

Elli H. Radinger: Modrost starih psov. Založba: Mladinska knjiga. Prevod: Petra Piber. Leto izida: 2020. Vezava: trda. Št. strani 320. Cena: 24,99 evra.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Številni lastniki psov nočejo niti razmišljati o tem, da bo njihov mlad, zdrav pes nekoč poginil. A če pri sebi razčistimo, da nas živali (in ljudje) lahko kadarkoli zapustijo, to pripomore k temu, da jih ljubimo še bolj kot prej, piše Elli. H. Radinger, nemška avtorica in novinarka, nekdaj odvetnica, ki je svoje življenje posvetila raziskovanju psov in volkov.
Dobro je znana tudi slovenskim bralcem. Njena prejšnja knjižna uspešnica, Modrost volkov, je bila lani najbolje prodajana knjiga Mladinske knjige. Avtorica je namreč večji del življenja posvetila raziskovanju volkov, toda ko je njena psička Shira ostarela, je prekinila to raziskovanje in se vrnila domov, saj jo je želela spremljati v zadnjih letih njenega življenja.
Starost je lahko za živali in njihove človeške spremljevalce velik izziv, po drugi strani pa včasih pripomore k temu, da spoznamo in vzljubimo nove lastnosti naših ljubljenčkov. Bolj se prilagodimo njihovim potrebam – nastopi čas, da jim povrnemo nekaj brezpogojne privrženosti, potrpežljivosti in strpnosti, ki nam jih delijo vse življenje, piše Elli H. Radinger. Ampak celo njo, ki že vse življenje živi s psi, je sobivanje z ostarelo Shiro presenetilo, ko je ugotovila, koliko lahko človeka nauči star pes.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta