Ilka Štuhec: Kar ste videli in kaj se je še dogajalo, je kar daleč narazen

Aleš Mišič Aleš Mišič
01.10.2019 21:45

Gladko je šla skozi rehabilitacijo najboljša smukačica sveta, ki je kar skrivnostna glede dela čez poletje. Ob uspehih odbojkarjev, kolesarjev ... obljublja: "Pozimi mi prevzamemo štafeto"

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ilka se spet počuti odlično in veliko smeji. 
Tomažž PRIMOŽIČ/FPA

Smukaška kraljica, svetovna prvakinja iz Areja, 28-letna Mariborčanka Ilka Štuhec, je imela zaradi poškodbe kolena dolg snežni premor. Po grdem padcu februarja na tekmi svetovnega pokala v Crans Montani je konec avgusta v Saas Feeju prvič stopila na smuči. Na tradicionalnem druženju smučarjev pred zadnjimi pripravami na novo sezono, ki je letos zavilo na morje, v Koper, je vesela sporočila: "Poškodbe so sanirane, vse je že za mano."

S Švicarjem se odlično ujame

Dobremu počutju je bilo primerno razpoloženje, bila je zelo sproščena, zdelo se je, da je manj nervoze, kot jo je bilo lani v tem času v Mariboru, ko se je kot letos vrnila v beli cirkus po poškodbi križnih vezi. "Ne vem, niti lani se mi ni zdelo, da bi bila preveč nervozna, sem pa trenutno res super. Ja, se očitno vidi." Da je z njenim zdravjem spet vse v redu, je začutila, še preden je ponovno stopila na sneg. "Zato, ker smo poleti zares dobro delali. Na novo sem začela delati marsikatere stvari, za katere sem mislila, da jih zaradi kolen ne bom mogla nikoli več. Tudi ko sem stopila na smuči, je bilo super."

Tomažž PRIMOŽIČ/FPA

Poleti v Evropi na najboljših smučiščih

Na švicarskem ledeniku se je odlično počutila. "Stopila sem na smuči in se odpeljala, kot da ni bilo nič. Veselilo me je stanje, tudi mali detajli, vse je funkcioniralo." S trenerjem posebna usklajevanja niso potrebna. "V bistvu je tako, kot da sodelujemo že vrsto let. Vemo, zakaj smo tam, kaj moramo delati, da bo vse top." Do 6. decembra, ko bo prvič tekmovala v novi sezoni svetovnega pokala v kanadskem Lake Louisu, je treba še marsikaj postoriti. "Predvsem je treba malo bolj redno, to je moje delo, razporediti treninge, počitek in vse, kar še moramo narediti do takrat. V Ameriko gremo za tri tedne, v Copper Mountain letimo 9. novembra. Vseeno mi je, kje smo, sem pa vesela, da gremo tja. Vsi si želimo najboljše možne pogoje. Verjamem, da nam jih bodo zagotovili, ker bo ogromno ekip, tudi ameriška. Pred začetkom bo treba izpiliti še podrobnosti, bo pa treba delati z glavo, ker bomo na visoki nadmorski višini in ne bomo smeli pretiravati."

Poškodba je zgodovina, prva smukačica slovenske policije se počuti odlično.
Tomažž PRIMOŽIČ/FPA

Baterijo si je polnila z Zdravljico

Ni pa poleti samo trdo trenirala, bilo je tudi nekaj zabavnih trenutkov. Kondicijski trening je s Štefanom Hadalinom popestrila tako, da sta drug drugega vozila v samokolnici, kar sta objavila na Instagramu. "Bilo je ogromno novega. Kar ste videli in kaj se je še dogajalo, je kar daleč narazen. Ko delamo, delamo, ni mogoče, da bi šla takrat kaj slikat in objavljat, saj sem na treningu in je samo to pomembno. Je pa vsekakor sveža energija prišla z Janijem (Grilom, kondicijskim trenerjem, o. p.) in tudi fizioterapevt je bil od rehabilitacije naprej zraven. Tudi zdaj, ko smo na terenu in ko kondicijskega trenerja ni, se usklajujeta. S Štefom sva naredila nekaj treningov skupaj, kar je seveda bila dodatna popestritev."

Instagram
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta