(POGOVOR) Robert Hrgota: Ostajam, za kar sem zelo hvaležen

Zoran Mijatović
28.03.2021 17:37
Osem stopničk v svetovnem pokalu in medalja s svetovnega prvenstva so poskrbeli, da bo 32-letnik še naprej glavni trener reprezentance
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek
REŠITE KVIZ! Preizkusite svoje znanje o smučarskih poletih v Planici

Tik pod odrom za zmagovalce so ostali njegovi varovanci zadnji tekmovalni vikend sezone v Planici, a Robert Hrgota je, odkar je sredi secembrskega SP v poletih prevzel funkcijo glavnega trenerja, dovolj navdušil nadrejene, da bo ostal v tej vlogi. Laniškova kolajna na SP in osem uvrstitev na stopničke so dovolj dober razlog: "Vskočiti sredi sezone je bilo težko, a stvari so se dogajale hitro, ni bilo časa za razmislek. Treba je bilo delati in voditi ekipo."

Ekipa sicer marsičesa ni dosegla. Zaman smo čakali na zmago, na šestih moštvenih tekmah je niti enkrat nismo videli med najboljšimi tremi. "Ja. To so te pike, ki manjkajo. Uspešna, težka sezona je za nami, a nas še zmeraj čaka kar nekaj dela. Vsi si želimo popraviti vtis solidne sezone, saj vemo, da smo sposobni več," odgovarja Hrgota, ki se je izmaknil številčni oceni sezone: "V redu je bila. Vsega dogajanja pa ne morem strniti v številko. V določenih trenutkih je bilo odlično, v drugih malo slabše. Najpomembneje je, da se nekaj naučimo."

Andrej Petelinsek

Veliko se bo za naučiti tudi iz planiške moštvene tekme, kjer sta bila odlična skoka Bora Pavlovčiča in Domna Prevca nevtralizirana s slabšima predstavama Petra Prevca in Žige Jelarja: "Škoda. Z dvema slabšima skokoma v eni seriji pač ne moreš upati na zmagovalni oder. Poskušali so, dali vse od sebe. Dva fanta sta zelo dobro oddelala, dvema se sploh ni posrečilo. To je šola, kako pristopiti k ekipnim tekmam. Fantje so dobri, že v naslednjih skokih to dokažejo." To je z ekstremno dolgim poletom uspelo predvsem Pavlovčiču: "V takšnih trenutkih kot trener res uživaš. Verjamem, da si bo ta polet Bor zapomnil za vse življenje. Cel teden smo govorili, da če se bosta Boru sestavila odskok in prelet, bo zelo močan. Tokrat je dokazal, kje se da pristati z vrhunskim skokom. Takšni poleti so v anale, za shraniti."

Največji uspeh Hrgote je, da je Laniška porinil povsem na vrh. 
Andrej Petelinsek

A tekmovalca, ki bi sestavil podobna skoka, ni bilo in končni uspeh je izostal: "Pike na i ni bilo. Na tem je treba delati. Želim si, da bi fantje najboljše skoke pokazali, ko je najbolj potrebno. K temu je treba stremeti." In očitno bo to priložnost v prihodnosti Hrgota tudi dobil: "Od Ljuba Jasniča (predsednika zbora in odbora za skoke pri SZS) sem dobil klic. Potrdil mi je, da ostajam, za kar sem zelo hvaležen. Biti glavni trener v nacionalnem športu je res velika čast. Želim si dati sto odstotkov in povrniti zaupanje."

Skakalce aprila čaka dopust, ljudi v pisarnah zbiranje sredstev in priprava programov, Hrgoto pa ta teden natančnejša analiza sezone. Potem si bo tudi on vzel čas za počitek. Ker je sezona dodobra premešala karte med reprezentanti, se zastavlja vprašanje, kdo bo obstal v A-ekipi, kdo nazadoval v B-ekipo. Za zdaj odgovora še ni: "To bom sestavljal drug teden. Zdaj bi predvsem opravil en lep zaključek s fanti, po tem pa začel z novo sezono."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta