Kisli čudež, ki deluje: Limona vam lahko zelo pomaga pri hujšanju, le vedeti morate, kako jo uporabiti

D.Ži
09.06.2024 09:51

Kisla, a zdrava in osvežujoča. Prehranski strokovnjaki svarijo, da lahko z redno uporabo limonovega soka pomembno vplivamo na svoje zdravje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Eden najbolj priljubljenih načinov uživanja limon je voda z limono.
Profimedia

Limona je priljubljen sadež, ki je zelo zdrav in lahko pomaga tudi tistim, ki želijo shujšati. Po besedah ​​prehranske strokovnjakinje Rohini Patil je ta slasten sadež bogat z vitaminom C, ne vsebuje veliko kalorij, pomaga pri daljšem občutku hidracije ter pozitivno vpliva na prebavo in metabolizem.

Poleg tega lahko uživanje limon pomaga, da se dlje časa počutite siti, kar vpliva na skupni nižji dnevni vnos kalorij, poroča Health Shots. Zato je nutricistka, če želite shujšati in v svojo prehrano vključiti več limone, izpostavila pet načinov, kako lahko to storite in kmalu opazite spremembe na telesu.

Na kakšen način lahko limono vključite v svojo prehrano?

Eden najbolj priljubljenih načinov uživanja limon je voda z limono. Nutricistka poudarja: "Zjutraj popijte kozarec vode z limono, da izboljšate prebavo in telesno presnovo. Iztisnite sok ene limone in ga dodajte kozarcu vode. To pijačo lahko pijete toplo ali hladno, vendar bo imela boljši učinek, če je voda toplejša."

Profimedia

Poleg vode se limona pogosto uporablja tudi v solatah, torej limonov sok. Patil pojasnjuje, da "bo dodajanje limoninega soka solatam dalo poseben okus in pomagalo znižati kalorije v težkih obrokih." Limona je priljubljena sestavina, ki se uporablja tudi pri pripravi drugih jedi.

Nutricistka trdi, da z dodajanjem limone obrokom "izboljšate okus in teksturo hrane, ne da bi z mariniranjem v limonovem soku vnesli dodatne kalorije", kar vpliva na skupni vnos kalorij, poroča Health Shots.

Čeprav je voda z limono najbolj priljubljena izbira, lahko poskusite tudi čaj z limono. "Lahko pripravite okusen čaj z limono, ki ga dodate k dieti za hujšanje. Dodajanje limonovega soka zeliščnemu ali zelenemu čaju pomaga povečati količino zaužitih antioksidantov in izboljša metabolizem."

Limonov sok lahko dodate tudi v smuti. "Dodajanje limonovega soka smutijem bo pripomoglo k boljši absorpciji hranilnih snovi ter jim dalo boljši in uravnotežen okus," sklene nutricistka. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta