(OD NAŠIH POROČEVALCEV IZ PARIZA) "Od prve minute z vsemi močmi nad Slovenijo"

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
29.09.2019 14:57

Ob 17.30 bo na zadnji stopnički do zlata Slovencem nasproti stala Srbija, trenutno najmočnejša odbojkarska velesila na stari celini

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Atanasijević bo glavna nevarnost za slovensko obrambo.
Epa

Odštevanje se približuje vrelišču, dvorana Bercy se že polni pred šele tretjim, a prvim finalnim, spopadom Slovenije in Srbije na evropskih odbojkarskih prvenstvih. Srbija je dobila prvega, 3:1 je bilo leta 2011, Slovenija drugega, leta 2013 je bilo prav tako 3:1. Vmes sta se izbrani vrsti udarili še v olimpijskih kvalifikacijah leta 2012, ko so se z enakim rezultatom spet veselili Srbi.
Slednji si želijo še tretjega naslova evropskih prvakov po letih 2001 (še kot Jugoslavija) in 2011. Če jim uspe, bodo postali še četrta država s trojčkom uspehov ob Rusiji (14 kot Sovjetska Zvezda, 12 kot Rusija), Italiji (6) in Češkoslovaški oziroma Češki (3).
Za kakšno odbojkarsko velesilo gre, priča tudi podatek, da so Srbi na zadnjih dvanajstih prvenstvih devetkrat končali na stopničkah – osvojili so dve zlati, eno srebrno in šest bronastih medalj. Po zlato so se odločno namenili tudi letos. Za razliko od varovancev Alberta Giulianija, ki so sklonjenih glav zapuščali igrišče proti Severni Makedoniji in na prvi tekmi proti Rusiji, je selekcija nekdanjega slovenskega selektorja Slobodana Kovača dosegla osem zaporednih zmag. Da bi kakšna ekipa slavila devetkrat v nizu, na evropskih prvenstvih nismo videli že več kot 50 let.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta