(VIDEO) 15-letna mariborska jahačica v Salzburgu boljša od evropske elite

M.D.
08.12.2019 18:09

Najmlajša udeleženka in edina Slovenka na tekmovanju je poskrbela za presenečenje na prestižnem jahaškem festivalu v Salzburgu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nika Gačnik v Salzburgu. 
Rainer Dill Fotoagentur-dill

V avstrijskem Salzburgu gre danes h koncu tradicionalni štiridnevni ugledni jahaški festival imenovan “Amadeus Horse Indoors 2019”, ki letos poteka že štirinajsto leto. Velikega dogodka se je kot edina Slovenka letos udeležila Nika Gačnik, 15-letna jahalka, ki s svojim konjem Acordijem že dlje časa žanje uspehe.
Tokrat pa se je Mariborčanka prvič podala na to mednarodno ugledno tekmovanje, ki je tudi zaradi velikega finančnega vložka težko dosegljivo. S pomočjo sponzorjev ji je letos zdeležba uspelo, a ni ostala le pri nastopu, saj je Gačnikova na tekmovanju slavila..
Prav na zaključni dan festivala je bila na vrsti tekma, ki jo je Gačnikova najbolj zavzeto pričakovala. To je bilo finale v kategoriji “Small amateur tour”. Udeležilo se ga je 30 tekmovalcev, ki prihajajo pretežno iz Avstrije, Nemčije in Švice. Gačnikova je kot najmlajša tekmovalka s konjem Acordijem močno premagala vso konkurenco in požela velik aplavz v dvorani, s tem pa napovedala odmevnejše rezultate za Slovenijo v prihodnje tudi v jahalnem športu.
Drugouvrščeno Nemko Julio Kaltenhauser je Mariborčanka za seboj pustila za kar 7 sekund in 35 stotink. Nika Gačnik sicer trenira pri Konjeniškem klubu Karlo v Mariboru, s trenerjem Mihaelom Kovačičem.
Oglejte si nastop 15-letne Mariborčanke.
{facebookpost}https://www.facebook.com/watch/?v=2532760766793763{/facebookpost}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta