Kaj se je zgodilo z otožno monaško princeso Charlene?

14.08.2021 04:25
Vidno shirana in s temnimi podočnjaki se je z videom javila iz svoje domače Južne Afrike, kjer je morala ostati po zapleteni otorinolaringološki operaciji. Dvignili so ji sinuse. Ni vedela, da ima že nekaj časa komplikacije z ušesi, nosom in grlom, šele med obiskom Afrike, kjer se zavzema za ohranitev nosorogov, so jo začele pestiti hude bolečine v ušesih.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Foto: Profimedia
Profimedia

Se ob vseh cirkusih z Meghan in Harryjem spomnite, da v Evropi obstaja še kak drug dvor? Dobrodošli v malce pozabljenem Monaku, ki je bil svojčas z neštetimi osebnimi dramami tamkajšnje knežje družine pravi tabloidni rudnik zlata. Prav veliko zanimivega se tam zadnje čase ni dogajalo, zdaj pa so oči svetovne javnosti spet uprte v najbolj turobno in večinoma nekako kislo Charlene. Na zgodbo o tem, kako naj bi bila na poročni dan objokana želela zbežati, a so ji zaplenili potni list, smo že malce pozabili. Nenasmejana svetlolaska prinaša novo dozo ugibanj in govoric. V redu vse očitno ni, to je jasno.

Monačane iz tedna v teden bolj skrbi, kaj se dogaja z njihovo kneginjo. Vse bolj čudno in mračno postaja okoli nje. Žena princa Alberta že nasploh velja za najbolj melanholično in potrto evropsko princeso, vsaj tak vtis daje. Zdaj se nekateri sprašujejo, kako je kaj z njenim zdravjem. Leta smo prebirali na stotine člankov o njunem domnevno ne prav srečnem in vse bolj odtujenem zakonu, tokrat pa prah okoli sebe dviguje kar Charlene sama. Vidno shirana in s temnimi podočnjaki se je zadnjič z videom javila iz svoje domače Južne Afrike, v kateri je morala ostati po zapleteni otorinolaringološki operaciji. Dvignili so ji sinuse, prve težave so se pojavile tik pred potovanjem. Ni vedela, da ima že nekaj časa komplikacije z ušesi, nosom in grlom, šele med obiskom Afrike, kjer se zavzema za ohranitev nosorogov, so jo začele pestiti hude bolečine v ušesih. Na zasebni kliniki je morala prestati več operacij. Zelo jo je prizadelo, ker tako dolgo ne more videti svojih dvojčkov, Jacquesa in Gabrielle, pravi. "Grozno frustrirajoče," je vse skupaj opisala v južnoafriški reviji You. "Močno pogrešam moža in otroka. Tako dolgo še nisem bila v Afriki, odkar sem se leta 2007 odselila v Monako," tarna in dodaja, da po operaciji ne sme v letalo ali na nadmorsko višino nad 600 metrov, saj v ušesih ne more izenačevati pritiska.

Koga pravzaprav vleče za nos?

Precej čudaške so tudi njene fotografije od tam in Monačani so zaskrbljeni, tako kot v božičnem času, ko si je omislila nenavadno zabrito, precej grobo pričesko. Zdaj je pozirala kot nekakšna plemenska bojevnica. Temno naličena, mračnega pogleda, s prsti, stisnjenimi v pest. Z eno roko se drži za nos. Nekateri se že sprašujejo: Se je princesi Charlene zmešalo? Čudno se ob videnem zagotovo počuti tudi knez Albert. Najprej je moral Monačanom pojasniti, da žene ob njem že več mesecev ni iz zdravstvenih razlogov, saj da mora počivati, njeni manekenski in aktivistični podvigi pa kažejo, da ima Charlene te dni očitno drugačne načrte. "Koga pravzaprav vleče za nos?" se sprašujejo v Monaku.

Njena Afrika je padla naravnost na deseto obletnico poroke. Med njima je na tisoče kilometrov, v čemer nekateri vidijo nekaj simbolike. Videla se nista že od junija. "Albert je moja opora in moč, brez njegove ljubezni in podpore ne bi mogla prebroditi tega težkega obdobja," je vendarle povedala okoli 1. julija. Fotografije pompozne poroke, na katerih se je vsake toliko držala kot na sedmini, so počasi začele rumeneti. V uradni izjavi za javnost so ob njunem okroglem jubileju na knežjem dvoru zapisali med drugim: "Princ Albert in princesa Charlene se družini, prijateljem in ljubljenim osebam zahvaljujeta za neprekinjeno ljubezen in podporo, ki jima jo izkazujete. Velikodušnost, ki sta jo doživela v desetih letih zakonske zveze, je osrečujoča." Oba sta zelo zaposlena s svojim aktivističnim delom. "Princ Albert in princesa Charlene sta se zavezala, da bosta s svojimi fundacijami spremenila svet, in se želita zahvaliti vsem za nadaljnjo radodarnost, podporo in zaupanje vanje," so še zapisali v nadaljevanju. Za konec pa: "Vaša darila in prispevki, podpora in zaupanje so najinim fundacijam omogočili, da smo dosegli številne cilje. Vsega tega brez vas ne bi bilo mogoče."

Njuna močna skupna točka ostajata otroka. Princ Jacques Honore Rainier in princesa Gabriella Therese Marie sta se rodila 10. decembra 2014, po slabem mesecu sta ju starša prvič predstavila javnosti. Za 43-letno južnoafriško lepotico in nekdanjo olimpijsko plavalko sta to prva potomca, medtem ko ima 63-letni Albert II., sin ameriške igralke Grace Kelly, iz prejšnjih razmerij še 29-letno hčer Jazmin Grace Grimaldi in 17-letnega sina Alexandra Costa. Vzrok Charlenine večne žalosti naj bi bilo njegovo domnevno cvetoče ljubezensko življenje, v katero pa očitno ni vključena.

Konec lanskega leta, v božičnem času, je Charlene presenetila z drastično stilsko preobrazbo. Frizer ji je pričesko ob strani pankersko zabril. Jezna, robata podoba se nikakor ne sklada s pravljično podobo, ki jo nekateri pričakujejo od monaške kneginje. Novi imidž naj bi bil povezan s sodnim pozivom, ki ga je v tistem času prejel njen mož. Dokazovati je namreč moral očetovstvo. Oglasila se je neka Brazilka, ki trdi, da je leta 2005 s princem zanosila. Večkrat naj bi ga bila prosila, naj se sreča s hčerko, on pa je ves čas trdil, da ni njen oče. Potem ko je predložila dokaze o njunih srečanjih, je sodni postopek končno stekel. Kako se je test razpletel, ne vemo.

Poroka, ki je bila kot sedmina

Medtem so v javnost curljali odgovori na vprašanja izpred desetih let. Solze, ki jih je takrat še južnoafriška plavalka Charlene Lynette Wittstock pretakala med poroko, so javnost bodle v oči. Ni se zdelo, da gre za solze sreče. Mnogo kasneje je v intervjuju za The Times izjavila: "Vse je bilo zelo čustveno. Bilo je nemalo mešanih občutkov, svoje so seveda pridale tudi govorice, v meni se je kopičila napetost, ki je v obliki solza bruhnila takoj po obredu. Tekle so mi solze, jaz pa sem razmišljala le, da me cel svet vidi jokati." In dodala: "Sicer so bili čudoviti trije dnevi. Še mesece po poroki sem se v spominih vračala k vsemu, kar se je zgodilo, stežka sem dojemala, da so na najini poroki igrali Eaglesi, in se nama čudila, kako sva zmogla zdržati vse pritiske." Charlenina prijateljica in poročna priča Isabella Kristensen je takole komentirala za Hello: "Bilo je preprosto lepo. Albertov govor je bil tako ganljiv. Vsem se je vse zdelo zelo romantično. Charlene se je v Monako preselila zaradi ljubezni. Izjemen dogodek."

Kaj sploh vemo o skrivnostni princesi? Charlene Lynette Wittstock se je rodila 25. januarja 1978 v mestu Bulawayo v današnjem Zimbabveju prodajnemu poslovodji Michaelu Kennethu Wittstocku ter nekdanji profesionalni potapljačici in učiteljici plavanja Lynette Wittstock, rojeni Humberstone. Starša sta sicer potomca nemških in britanskih prednikov, ki so pred vsesplošno stisko pobegnili v Afriko in se tam zaposlili kot obrtniki ter iskalci diamantov. Charlene je najstarejša izmed treh otrok v družini: leta 1980 je dobila bratca Garetha, ki je danes uspešen lastnik verige kavarn v Monaku, tri leta pozneje pa še Seana, ki je ostal v Južni Afriki in dela kot organizator ter promotor raznih dogodkov. Družina se je leta 1989 preselila v Južnoafriško republiko, v mesto Benoni v bližini Johannesburga. Športu je bila povsem predana. "Vem, kdo sem in od kod prihajam. Moj oče je zaposlen v marketingu, mama je trenerka plavanja, in prav slednje je tisto, kar je spodbudilo moje zanimanje. S plavanjem sem se začela ukvarjati že zelo zgodaj v otroštvu," je dejala v enem od intervjujev. Tekmovala je v disciplinah 200 metrov prsno ter 50, 100 in 200 metrov hrbtno. V času aktivne plavalne kariere je imela v lasti številne državne rekorde v hrbtnem plavanju. A vse to je preteklost. Danes lahko upamo le, da bo ob njeni domnevni zakonski krizi profitiral vsaj kak nosorog.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta