Ni Dončića, ni končnice, ni službe

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
18.08.2020 06:31

Dragićeva vročica s prenovljeno ekipo stopnjuje temperaturo, Dončić in Porzingis pa sta se v lovu na naslov prvaka lige NBA končno uigrala

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vsak na svoji strani ameriške celine bosta Dragić in Dončić svoji ekipi skušala popeljati čim dlje. 
Andrej Petelinšek

Odkar je leta 2014 LeBron James zapustil Florido oziroma odkar je tja leta 2015 prišel Goran Dragić, se je Miami Heat trikrat uvrstil v končnico. A letošnje moštvo nima skorajda nobene zveze niti z lanskim, ki je osvojilo deseto mesto na vzhodu, kaj šele prejšnjimi. Ostali so le trije - Goran Dragić, Bam Adebayo in Kelly Olynik. Ekipa je torej izgubila prvega, drugega, četrtega, petega, šestega, sedmega … strelca. Ja, Dragić, ki je bil večji del sezone poškodovan in je odigral le 36 tekem, je bil tretji.
A letošnja sezona, ki naj bi prinesla postopno prenovo moštva z Jimmyjem Butlerjem v osrednji vlogi, je ekspresno postala najuspešnejša od odhoda Jamesa. Takrat, leta 2014, je vročica osvojila 66 odstotkov zmag v rednem delu, letos 60. Obrambo, ki je po odhodu Jamesa vselej sodila med najboljših deset v ligi, so dopolnili z izjemnim napadom. In to z igralci, ki so novinci v ligi. Duncan Robinson in Tyler Herro sta se "čez noč" prelevila v elitna ostrostrelca, Kendrick Nunn, ki je celo izrinil Dragića iz prve peterke in je med glavnimi kandidati za novinca leta, visoka Olynik in Jae Crowder, ki prav tako zadevata od daleč, in še posebej center Bam Adebayo, ki se je letos tudi uvrstil na tekmo All Stars, ekipi dajejo dodatno širino v napadu.

Reuters
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta