44-letnica rodila dojenčka, ki je imel ob rojstvu v krvi 3,2 promila alkohola in umrl

A.L.
22.01.2020 17:27

Deček se je rodil dvanajst tednov prezgodaj, mama pa je bolnišnico kmalu po porodu zapustila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Tuji mediji poročajo o tragičnem dogodku, ki se je v času božiča zgodil v eni od poljskih bolnišnic. Močno vinjena nosečnica, tudi sicer alkoholičarka, se je znašla v porodni sobi bolnišnice v poljskem mestu Nowy Dwor Mazowiecki, nedaleč stran od Varšave. 44-letnica je imela ob rojstvu otroka v krvi 3,2 promila alkohola, prav toliko pa tudi novorojenček, pišejo tuji mediji. Otrok naj bi imel tudi hude genetske okvare, po nekaj tednih je umrl. Policisti so zoper mamo sprožili preiskavo zaradi suma povzročitve hude telesne poškodbe.
Deček se je rodil dvanajst tednov prezgodaj, mama pa je bolnišnico kmalu po porodu zapustila. Kot še poročajo tuji mediji, so bile genetske okvare najverjetneje posledica maminega alkoholizma. Dečka so kasneje premestili v varšavsko bolnišnico, a mu tudi tam niso znali pomagati. Umrl je tri tedne in pol po rojstvu. Mrliški oglednik je že opravil obdukcijo, s katero bodo odkrili natančen vzrok smrti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta