Hrvaški strokovnjak za zdravljenje odvisnosti: Droge so kot koronavirus. Komentiral je tudi smrt Mateja Periša

ČK
27.06.2022 14:39

Slavko Sakoman ima strokovno razlago za obnašanje nesrečnega fanta iz Splita, ki so ga tik pred izginotjem konec decembra lani še ujele kamere.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
18. maja 2022 so v reki Donavi v Beogradu našli truplo Mateja Periša. 
Profimedia

"Ni bil pijan, gnala ga je neka energija, možgani pa očitno niso normalno kognitivno funkcionirali. Nekaj je iskal, se oziral levo in desno, ker je zaužil kombinacijo amfetaminov in kokaina, kar je potrdila analiza," je za hrvaški portal N1 o primeru Periš povedal psihiater, strokovnjak za zdravljenje odvisnosti Slavko Sakoman. Kot je znano, se je za mladim Splitčanom Matejem Perišem vsaka sled izgubila v noči na 31. december lani, po prihodu v Beograd s prijatelji. Po mesecih iskanja so sredi maja letos iz Donave v Beogradu izvlekli njegovo truplo. 27-letnika so pokopali v Splitu.

"Droge so kot koronavirus, razširijo se in prenašajo od osebe do osebe, politiki pa na to temo niso odprli niti ene resne razprave, čeprav sem apeliral na njih," pravi. "Na račun drog si pripovedujejo šale. Ne vidijo, da gre za biznis, vreden več milijard kun letno."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta