Na morilskem pohodu kupil slepe naboje: Kako je trojni morilec iz Gradačca našel prvo žrtev?

Va
13.08.2023 13:02

Na petkovem strelskem pohodu v Gradačcu v Bosni in Hercegovini, ki je zahteval tri smrtne žrtve, še tri osebe pa so bile poškodovane, je storilcu vmes zmanjkalo nabojev. A kako je vedel, kje se skriva njegova partnerica?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Petkov morilski pohod v Gradačcu na severovzhodu Bosne in Hercegovine, ko je 35-letnik, ki je zločine v živo predvajal po instagramu, najprej v navzočnosti majhnega otroka ustrelil partnerico in nato še dve moški osebi, na koncu pa storil samomor, bi morda trajal še dlje, če mu ne bi bil vmes prodajalec v trgovini z opremo za lov in ribolov prodal slepih nabojev. 
Starejši gospod, ki je v petek za pultom nadomeščal svojega sina, je za bosanske medije popisal, kako je v trgovino nenadoma vstopil okrvavljeni storilec s pištolo v roki - prodajalec v tistem trenutku ni vedel, kaj je bil prišlek že storil - in zahteval vse naboje, kolikor jih je v zalogi. Prodajalcu je pri tem meril s pištolo v čelo.

Prisebni prodajalec je storilcu - mediji v BiH so poročali, da gre za fitnes trenerja in tekmovalnega bodybuilderja Nermina Sulejmanovića - predal naboje, toda ne pravih, temveč, je razložil za portal Klix.ba, slepe, tako imenovane startne naboje, ki jih uporabljajo na primer na atletskih stadionih, da dajo s pokom znak za začetek tekme.  

Sulejmanović je trgovinio za lov in ribolov nato zapustil, prodajalec pa se je hitel zaklenit v hišo za primer, da se moški vrne.

Ministrstvo za notranje zadeve kantona Tuzla je sporočilo, da je morilec uporabljal nelegalno pištolo, dovoljenja za orožje pa ni imel zaradi obsežne kriminalne kartoteke. Novi podatek pa je, da je ženska, ki jo je ubil prvo, zaradi nasilja zbežala od njega, a je odkril, kje se skriva, kar naj bi bil podatek, znan samo policiji. Organi pregona zato zdaj preverjajo, ali je morilcu lokacijo izdala policistka, navaja Index.hr.   

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta