Nesreča na zipline progi nad Bovcem: Ženska in deklica huje poškodovani

Primorske novice, A.L.
24.08.2023 09:43

Včeraj, nekaj minut pred 17. uro, sta se med spustom po jeklenici (zipline) nad Bovcem med Krnico in Kaninom huje poškodovali dve osebi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Kot so za PN povedali na novogoriški policijski upravi, gre za 41-letno državljanko Nemčije in deklico z območja Ljubljane. "Po prvih zbranih podatkih se je nezgoda zgodila približno sto metrov od štarta, kjer so udeleženci med spustom po jeklenici zadeli v vrh drevesa," so sporočili iz PU Nova Gorica. 

Bovški gorski reševalci in tolminska enota nujne medicinske pomoči so osebi na kraju oskrbeli in prenesli do helikopterja. Posadka gorskih reševalcev Brnik z vojaškim helikopterjem in helikopterjem nujne medicinske pomoči je poškodovani osebi prepeljala v ljubljanski klinični center. Z njima je bil tudi deček, državljan Madžarske, ki je bil lažje poškodovan in so ga reševalci odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Policija je o nesreči obvestila tudi pristojne pravosodne organe - preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Policija v tem trenutku nadaljuje z dodatnim zbiranjem obvestil, da bi ugotovili vse okoliščine nesreče. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta