Ploče: Prodajalka v zaboju banan odkrila 18 kilogramov kokaina

STA, M.R.
20.07.2021 18:27
Danes zjutraj je v eni izmed trgovin v Pločah prodajlka odkrila 18 kilogramov kokaina. Droga je bila skrita v škatlah z bananami, takoj po odkritju pa je prodajalka poklicala policijo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kokain med bananami je odkrila prodajalka.
Profimedia

Hrvaška policija je že potrdila, da je bila o odkritju kokaina obveščena okoli 7. ure, prve preliminarne analize pa so že potrdile, da gre za omenjeno prepovedano drogo. Odkritih je bilo 16 paketov, v katerih je bilo bruto 18,2 kilograma kokaina, je sporočila hrvaška policija.

Sicer pa so v luki v Pločah odkrili 56 kilogramov kokaina. Hrvaški urad za boj proti korupciji in organiziranem kriminalu (Uskok) pa je pred vsega nekaj dnevi vložil obtožnico proti trem moškim, ki naj bi bili povezani s tem odkritjem droge v Pločah. Obtoženi, stari so 35, 41 in 47 let, naj bi se z neznano osebo v Ekvadorju dogovorili za transport droge, ki je bila skrita v kontejnerju s hladilnikom.

To pa še ni vse. Od začetka leta je namreč hrvaška policija v južni Dalmaciji v več primerih zasegla skoraj 800 kilogramov kokaina. Največjo pošiljko so s pomočjo policijskih psov zasegli konec marca, ko so v enem izmed zabojnikom z bananami iz Ekvadorja našli skoraj 575 kilogramov kokaina. Ta preiskava je še v teku. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta