Zločin na Okoški Gori: Zaradi ljubosumja streljal z neprijavljenim orožjem

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
06.05.2024 10:55

Uradno je potrjeno, da je 58-letni Zlatko P. po tem, ko je streljal na 50-letnega Zdravka P., storil samomor, zato bodo policisti o poskusu umora podali poročilo na pristojno tožilstvo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Napadalec je obležal mrtev na dvorišču hiše svojega dolgoletnega intimnega prijatelja.
Vesna Lovrec

S poročilom tožilstvu bodo mariborski policisti zaključili preiskavo streljanja 28. aprila letos na Okoški Gori v občini Oplotnica, po katerem je mrtev obležal 58-letni Zlatko P. Zdaj je namreč tudi uradno potrjeno, da je Zlatko P. po tem, ko je streljal na svojega dolgoletnega intimnega prijatelja, 50-letnega Zdravka P., in ga ranil, storil samomor.

Kot je v imenu mariborske policijske uprave sporočila tiskovna predstavnica Anita Kovačič Čelofiga, so bili policisti o streljanju na številko 113 obveščeni v nedeljo, 28. aprila, okoli 20.15. "Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora med dvema moškima, starima 50 in 58 let, med tem pa je spor prerasel do te mere, da je prišlo do uporabe strelnega orožja. Za 58-letnega moškega so bile strelne poškodbe tako hude, da je na kraju umrl, medtem ko je bil 50-letni moški hudo telesno poškodovan in z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor, kjer mu je bila nudena zdravniška oskrba, in ni v smrtni nevarnosti," je o dogajanju usodnega dne zapisala tiskovna predstavnica Policijske uprave Maribor.

In dodala, da so policisti skozi vsa do sedaj opravljena procesna opravila ugotovili, da so se trije moški, stari od 50 do 61 let najprej družili v gostinskem lokalu. Potem so skupaj zapustili lokal in odšli do naslova bivanja 50-letnega moškega. "Tam je med 58-letnim moškim in 50-letnim moškim prišlo do spora. 58-letnik je kraj zapustil in se odpeljal na svoj naslov bivanja ter se kasneje vrnil. Spor med omenjenima se je nadaljeval do te mere, da je 58-letni moški odšel v svoje vozilo po pištolo, s katero je večkrat ustrelil proti 50-letniku, in si nato sodil sam."

Kot so še pojasnili na mariborski policijski upravi, naj bi bil motiv za dejanje ljubosumje. Zlatko P. za uporabljeno strelno orožje ni imel dovoljenja. Ker je domnevni storilec kaznivega dejanja poskusa umora torej pokojni, bodo policisti o dogodku podali poročilo na okrožno državno tožilstvo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta