24. večernico je za zbirko pesmi za otroke Rimuzine in črkolazen prejel Andrej Rozman Roza

Petra Vidali Petra Vidali
25.09.2020 20:47

Pesnik, pisatelj, dramatik, prevajalec in igralec je ob prejetju nagrade rekel, da je vesel, da je nagrado dobila ta knjiga, ki mu veliko pomeni, a bi šla brez tega mimo skoraj povsem brez pozornosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Rozman Roz, pesnik, pisatelj, dramatik, prevajalec in igralec
Andrej Petelinšek

Nagrado je prejel nocoj na srečanju mladinskih pisateljev Oko besede v Murski Soboti, ki letos praznuje četrtstoletni jubilej. "Večernica se za zdaj kaže kot virusno odporna in vzdržljiva," je v nagovoru rekel odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik. Dodal je, da bi bilo dobro, da bi tudi država in politika uvideli, da so "kultura, knjiga, znanje, resni, profesionalni mediji dolgoročno glavno cepivo proti virusom pobebavljenja in histerizacije". "Če je v vsem slabem kaj dobrega, je bilo v čudnem, težkemu letniku 2020 dobro to, da smo se otroci, predvsem pa mi, odrasli, zavedeli nekaterih stvari, ki smo jih v galopiranju dni sredi ponorelega časa pozabili," je še razmišljal.

Andrej Rozman Roz, pesnik, pisatelj, dramatik, prevajalec in igralec je ob prejetju nagrade rekel, da je vesel, da je nagrado dobila ta knjiga, ki mu veliko pomeni, a bi šla brez tega mimo skoraj povsem brez pozornosti. "Hvala, da ste s srečanjem in nagrado vztrajali tako dolgo, da sem jo dobil."

Podelitev si lahko ogledate TUKAJ.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta