Arsenovič imenoval dva podžupana

Igor Selan Igor Selan
16.01.2019 14:51

Tako Samo Peter Medved kot Gregor Reichenberg prihajata z Liste Arsenovič za Maribor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Župan Saša Arsenovič je danes imenoval dva podžupana, Samo Peter Medved (prvi z leve) bo pokrival področje prometa in komunale, Gregor Reichenberg (tretji z leve) pa področje arhitekture in prostora
Andrej Petelinsek

Novi mariborski župan Saša Arsenovič je danes imenoval dva podžupana. Samo Peter Medved bo pokrival področje komunale, prometa in športa, Gregor Reichenberg pa področje arhitekture in prostora. Oba nova podžupana prihajata iz vrst Liste Arsenovič za Maribor, pri čemer bo Medved funkcijo opravljal profesionalno, Reichenberg pa neprofesionalno. Oba imata sicer na področjih, ki jih pokrivata, dolgoletne izkušnje. Medved je leta 2016 doktoriral na fakulteti za gradbeništvo, od leta 1999 pa je deloval v projektantskem podjetju Lineal. "Področje prometa, prometne infrastrukture in komunale v Mariboru ne sodi med področja, na katera bi lahko bili v mestu zelo ponosni. Zato sem se odzval povabilu župana, da prevzamem področje, ki mi predstavlja izziv in za katerega sem prepričan, da lahko privede do razvojnega preboja mesta. Pričakovanja občanov so velika, in sicer ureditev prometa v starem mestnem jedru, nove prometne povezave, boljše sodelovanje z državo na področju večjih infrastrukturnih projektov, trajnostna mobilnost, dograditev kanalizacijskega omrežja, športna infrastruktura, boljše upravljanje z infrastrukturo, črpanje evropskih sredstev, hitrejša realizacija projektov in še bi lahko našteval," je ob prevzemu funkcije povedal Medved. 
Reichenberg, arhitekt z diplomo Tehnične univerze v avstrijskem Gradcu, ki od leta 2004 deluje v ateljeju Reichenberg arhitektura, pa pravi: "Maribor se mora aktivneje lotiti reševanja prostorske problematike, upoštevaje dejstvo, da predstavlja vsaka prostorska intervencija zgolj robni pogoj za življenje v tem (med)prostoru. Temeljna naloga prostorske politike mora biti ustvarjanje teh pogojev. Tema torej ni, ali bomo reševali problem Mariborske knjižnice in ali bomo reševali UGM, ampak kako ga bomo reševali. Z vso svojo strokovnostjo si bom prizadeval mestu dodati več let manjkajočo kulturno komponento razvoja mestne prostorske politike."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta