(FOTO in VIDEO) Črn dim v centru Maribora, obsežna gasilska intervencija, gorelo pa je namenoma

Gregor Grosman Gregor Grosman
27.02.2020 17:23
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Grosman

Kmalu po 16. uri je bilo v Mariboru slišati sirene gasilskih avtomobilov, ki so drveli na intervencijo. Z glavne avtobusne postaje, kjer v času prenove Koroške ceste domuje Prostovoljno gasilsko društvo Maribor-Mesto so se čez krožišče pri Narodnem domu proti Staremu mostu najprej peljali dve cisterni, nato še avtomobil-lestev. Tam so se pridružili še dvema drugima cisternama gasilske brigade in njihovi lestvi. Skupno se je intervencije udeležilo nekaj deset gasilcev.
{embed_youtube}https://youtu.be/KR2bx-Vbqis{/embed_youtube}
Poveljnik gasilske brigade Maribor Primož Osojnik nam je povedal, da jih je obvestil klicatelj, ki je s strani Medicinske fakultete opazil gost črn dim in je pomislil, da gori streha na levem bregu Drave. Po centru mesta se je širil tudi dim po zažgani plastiki, nam je povedala naključna opazovalka. A bojazen, da gori streha objekta, je bila odveč.
{facebookpost}https://www.facebook.com/matjazkolbl/videos/2745162905561664/{/facebookpost}
Šlo je za del inštalacije "Goreče gume & papirnata letala", ki sta jo v okviru festivala Bring in Weight, kritika populizma, ki poteka od danes do sobote, postavila umetnika Veli & Amos iz Züricha. V okviru performansa sta postavila pnevmatike v obliki olimpijskih krogov, jih zažgala, nato pa udeležence povabila, da skozi njih mečejo papirnata letala, je pojasnil Žiga Brdnik z GT22. "Za varnost je bilo poskrbljeno. Organizator je kurator iz Nemčije, ta je dogodek tudi prijavil, mi pa smo soorganizatorji," je dodal Brdnik.

Umetniška instalacija Goreče gume & papirnata letala
Transnacionalna Gverilska Umetniška šola Gt22
Transnacionalna Gverilska Umetniška šola Gt22
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta