(FOTO) Nov butik in modne kreacije slovenskih ustvarjalk v središču Maribora

Branka Bezjak
05.11.2021 17:00
Katja Toplak je pod streho svojega butika Perfect DressCode združila devet priznanih slovenskih modnih oblikovalk.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Ulici Maksimiljana Držečnika so danes odprli butik za ženske. Foto: Igor NAPAST
Igor Napast

Ponudba oblačil za ženske je v središču mesta bogatejša za novo prodajalno. V prvi vrsti za tiste, ki želijo podpreti slovenske ustvarjalke, slediti modnim trendom in s temi izdelki obogatiti svojo garderobo. Lastnica podjetja Katja Toplak je namreč pod streho svojega butika Perfect DressCode povezala sedem blagovnih znamk oblačil ter še ustvarjalki torbic in nakita. To pomeni, da si lahko v butiku ob svetovanju uredite celoten styling.

"Poudarek našega butika še zmeraj ostaja srčno in predano svetovanje, ki smo ga po mesecih usklajevanja nadgradili za stranke. Oblikovalke bodo dvakrat na mesec tudi prisotne v butiku, prav tako na voljo strankam," izpostavlja Toplakova, ki ni novinka pri prodaji oblačil in modnih dodatkov.

Igor Napast
Igor Napast

Doslej je imela butik v Radvanju na Lackovi cesti, od danes pa je s svojo ponudbo dosegljiva v Ulici škofa Maksimilijana Držečnika. Visoke mize, okrašene izložbe, za posebno svečan pridih pa rdeča preproga so pospremile otvoritev prenovljenih prostorov, v katerih so prej prodajali naravno kozmetiko in hrano. Posebnega dogodka z nastopajočimi zaradi epidemioloških razmer niso želeli pripraviti, pojasni Toplakova, bo pa v prihodnje, ko bo to mogoče, pred prostori in v njih še živahno, saj želijo pripravljati dogodke, predvsem pa povezovati različne ponudnike, aktivne v soseščini in širše. Razmišlja namreč o modnih revijah in drugih dogodkih, stilskih preobrazbah, tudi o dnevih ličenja in podobnem.

"Že sedaj sodelujemo na primer s Srednjo šolo za trženje in dizajn Maribor. Dijakinje prihajajo na prakso, nakar smo se dogovorili še, da bodo lahko aranžerji stalno predstavljali svoje delo, kreacije v naših izložbah. Predstavljamo in sodelujemo tudi s podjetjem Šopek.si, pa z Zoofo - Zadrugo oblikovalcev. Povezujemo pa priznane slovenske modne oblikovalke, ki so na tržišču že nekaj časa. Veliko zanimanje za njihove izdelke se je pokazalo konec poletja po modni reviji pred Hišo Stare trte, s katero smo sodelovale pri večeru vina in glasbe. Nato sva z Barbaro Franjić, ki ustvarja pod blagovno znamko Patricia Pie, njena oblačila so prav tako na voljo tukaj, napeli moči, vložili veliko truda, da pripeljeva visoko modo v središče mesta," je pot od ideje do uresničitve popisala Toplakova. ​

Igor Napast
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta