Grema na kafe s Teo Vučkovič: Dogodek je vizitka ustvarjalca

Miha Dajčman Miha Dajčman
26.02.2019 21:16

Tea Vučkovič je didžejka, soustanoviteljica Kreativnega inštituta in organizatorka dogodkov v Mariboru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tea Vučkovič se je z elektronsko glasbo spoznala pri trinajstih letih.
Andrej Petelinšek

Mariborčanka Tea Vučkovič je pred štirimi meseci s partnerjem Markom Lükom na Koroški cesti 21 odprla Kreativni inštitut Maribor. "Želiva ponuditi kvalitetno neformalno izobrazbo na področju kreativnih poklicev," pravita. Svojo ekipo mentorjev z različnimi znanji zdaj širita, vsak dan pa v njun prostor prihaja vedno več mladih in mladih po srcu. Didžejko in organizatorko dogodkov elektronske glasbe smo povabili na kavo. Srečali smo se v Novi vasi, v kavarni Avenija. Pila je zeleni čaj.
Kdaj ste se spoznali z elektronsko glasbo?
"Zelo zgodaj, pri trinajstih letih. Potem sem to pot nadaljevala, ker je moj oče ozvočeval večje dogodke in različna koncertna prizorišča, mene in brata je zato pogosto vzel s sabo. Tako sem spoznala elektronsko glasbo. Kakšnega hiphopa nisem poslušala veliko."
S partnerjem sta odprla prostor, namenjen izobraževanju, predvsem o elektronski glasbi. Kako ste prišli do tega prostora?
"Marko in Domen (Kozole, op. p.) sta sodelovala v društvu, kjer je bila prej Gramofonoteka. Domen se je odločil, da se preseli, in prostor je postal prazen. Z Markom sva razmišljala, kaj bi lahko s prostorom naredila glede na to, da je v središču mesta na zelo pretočni točki. Stvari, ki sva jih prej že počela, sva umestila v ta prostor."
Torej sta elektronsko glasbo poučevala že prej?
"Veliko teh stvari sva delala že doma. To sva naredila, ker je bilo povpraševanje veliko. Odločila sva se, da najino znanje strneva in ponudiva Mariboru in mladim tukaj. Ko smo mi začenjali, v Mariboru tega ni bilo, to sva želela spremeniti. Zdelo se nama je prav, da svoje znanje deliva, če obstaja zanimanje. In povpraševanja je vedno več."

Tea Vučkovič
Andrej Petelinšek
Tea Vučkovič
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta