Instagramovska razgledna točka z lesenim ležalnikom na griču blizu Maribora

M.D.
28.05.2020 11:00

Med epidemijo novega koronavirusa so vaščani Jurija ob Pesnici združili moči in na enem od gričev ob pohodniški vpisni knjigi postavili ležalnik iz lesa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ležalnik na razgledni točki na Jurskem Vrhu.
Miha Dajčman

Na razgledni točki na Jurskem Vrhu v občini Kungota, kjer pohodniki od lanskega marca beležijo svoje vzpone, so domačini postavili še nov ličen ležalnik, kjer si lahko mimoidoči odpočijejo ali napravijo spominsko fotografijo doline reke Pesnice obdane z griči Slovenskih goric in mogočnim Kozjakom.
Domačini so se samoinciativno lotili izdelave lesenega ležalnika v času epidemije novega koronavirusa. Med vaščani in ostalimi je ležalnik požel zanimanje in simpatije. "Rekel sem, da mora biti lepo, da bo ljudem nekaj pomenilo," je o ideji razlagal vaščan Jurija ob Pesnici David Pajtler, ki je aktivno sodeloval pri projektu.
Sodelujoči so po izmenjavi idej prispevali material, čas in svoje znanje, stekla je akcija sosedov in znancev, kmalu po predstavljeni ideji so lahko pohodniki opazili novo pridobitev. Do začetka maja so v popisni knjigi v tem letu zbrali več kot 1300 vpisov pohodnikov. Na družbenih omrežjih pa smo med epidemijo novega koronavirusa videli kar nekaj objav z razgledne točke, kar je razveselilo vse, ki so v projektu sodelovali. Razširila se je tudi šala, da je to odličen "insta plac", kjer se bodo z veseljem ustavili vsi, ki radi v objektiv ujamejo prizore za objavo na družbenih omrežjih.
Tudi lokalni turistični ponudniki v občini, ki meji na Mestno občino Maribor, občini Šentilj in Pesnica ter Avstrijo, bodo odslej lahko svojim gostom to pohodniško točko na Jurskem vrhu, le nekaj minut hoda od cerkve sv. Jurija v središču Jurija ob Pesnici, predlagali kot dodatno možnost za ogled in uživanje v naravi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta