Izbrali ste florijana leta 2018

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
16.01.2019 18:11
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Največ glasov je dobil naslednji florijan: "Mariborska knjižnica se je preselila na že toliko lokacij, da bo kmalu prekosila bibliobus."
Igor Napast

Bralci Večera ste v izboru florijana leta 2018, kar je bila prva tovrstna akcija, največ glasov namenili bodici Mariborska knjižnica se je preselila na že toliko lokacij, da bo kmalu prekosila bibliobus. Mariborska knjižnica bo očitno ena od glavnih tem tudi v letu 2019, saj se dolgoletni problem s prostorsko stisko in razpadajočimi prostori še vedno ni odpravil, nova mestna oblast z županom Sašem Arsenovičem pa za zdaj ne načrtuje selitve, ampak rešitev na Rotovškem trgu. Pri čemer trenutno ni jasno, ali je gradbeno dovoljenje za že pripravljeni projekt sploh še veljavno. Za zmagovalnega florijana je glasovala tudi direktorica Mariborske knjižnice Dragica Turjak, ki je v facebook skupini Moj Maribor ob tem zapisala: "Ampak zdaj pa bo! Se vračamo na izhodišče, kot kaže. Upam, da tudi na izvorni projekt, ne na kakšno reducirano verzijo."
Na drugo mesto ste bralci Večera po številu glasov uvrstili naslednjega florijana: "Spoštovani namišljeni Mariborčani! Vljudno vas vabimo, da se udeležite fotografiranja z najuspešnejšim županskim kandidatom, ki bo potekalo v Ulici izpolnjenih obljub 5000. Če ne boste takoj našli lokacije: pri tovarni baterij zavijete levo in nato samo ravno mimo ameriške univerze."
Med vsemi, ki ste glasovali, pa smo izžrebali tudi dobitnika dveh vstopnic za prireditev Bob leta, ki bo to soboto v SNG Maribor. Vstopnic se je razveselila Helena Kocbek iz Miklavža, ki pa je svoj glas dala temu florijanu: Na newyorški univerzi Columbia so si ogledali dokumentarec o mariborskih vstajah in tudi simulirali upor proti županu Kanglerju. Ah, mala malica. Naj poskusijo simulirati delovanje pravne države po tem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta