Kaj je ugotovila inšpekcija v klavnicah Košaki in kakšne so sankcije?

Ana Lah Ana Lah
21.01.2022 10:01

Postopek je uveden zoper dva zaposlena v klavnici Košaki, pravno osebo ter odgvorno osebo klavnice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Zaradi spornih posnetkov iz klavnice Košaki je reagirala inšpekcija.

 

Andrej Petelinsek

Zaradi spornih posnetkov skritih kamer iz klavnice Košaki, ki jih je decembra objavilo Društvo AETP, je reagirala tudi Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR). Na podlagi ugotovljenih neskladnosti z upravno odločbo je odredila popravljalne ukrepe, s poostrenim nadzorom pa spremlja tudi aktivnosti, ki jih mora zagotavljati izvajalec dejavnosti Košaki glede obveznosti zaščite živali pri zakolu. "Ta postopek je v zaključni fazi," so pojasnili.

Nemudoma zamenjali pooblaščenca za zaščito živali

"Zakol od začetka poostrenega nadzora poteka skladno z uredbo o zaščiti živali pri usmrtitvi, saj je izvajalec dejavnosti že sam uvedel korektivne ukrepe in je nemudoma zamenjal pooblaščenca za zaščito živali. Uveden je prekrškovni postopek zaradi kršitev, zaznanih na javno objavljenem video posnetku. Postopek teče zoper pravno osebo, odgovorno osebo klavnice in dve fizični osebi zaposleni v klavnici," so sporočili z UVHVVR.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta