Mariborska policista preprečila požar in rešila starejšo žensko: "Ponosni smo na vaju"

A.L.
11.04.2019 08:59

O dogodku, ki se je zgodil na Ulici Heroja Šlandra v Mariboru, smo poročali pred dnevi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Da je policijsko delo tudi reševanje življenj, ne le pisanje glob, sta v začetku tedna pokazala mariborska policista. Kot smo pred dnevi že poročali, so minuli ponedeljek zvečer policiste obvestili o dogajanju na Ulici Heroja Šlandra v Mariboru, od koder je klical občan in prijavil, da je bil obveščen, da se iz stanovanja, ki je v lasti matere njegove partnerke, sicer starejše gospe, ki živi sama, kadi dim. Policisti so na kraju ugotovili, da je bila v stanovanjskem bloku v tretjem nadstropju pred vrati že hči, ki je klicala mamo, ta pa je bila v stanovanju, ki ga ni bilo možno odpreti. Ker se je izpod vhodnih vrat na hodnik že močno kadilo in ker gasilcev še ni bilo na kraju, je policist z nogo večkrat brcnil v vrata in tako na silo vstopil v stanovanje.

Policist v stanovanju našel na tleh ležečo žensko

Policist je vstopil v stanovanje in v kuhinji na tleh opazil na trebuhu ležati starejšo žensko. Z obema rokama jo je povlekel na hodnik. Gospa je bila pri zavesti, vendar je zelo težko govorila zaradi vdihavanja dima. Policist je ponovno odšel v stanovanje, kjer je ugotovil, da je na štedilniku kovinska posoda, iz katere se močno kadi. Štedilnik je ugasnil in posodo odstranil na zunanjo okensko polico v kuhinji. Na kraj je prišel tudi drugi policist, s katerim sta nato odprla vsa okna v stanovanju in na ta način prezračila stanovanje.

Padla in ni mogla ugasniti štedilnika

Za tem so na kraj prišli tudi gasilci, ki so dodatno prezračili stanovanje. Reševalci so občanki nudili prvo pomoč, zatem pa so jo z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da ima v krvi povečano vsebnost ogljikovega monoksida in da ji primanjkuje kisika, zato je ostala na zdravljenju. Z zbiranjem obvestil so policisti kasneje ugotovili, da je občanka v popoldanskih urah dala na štedilnik posodo, v kateri si je pripravljala hrano. V kuhinji je nato padla, in ker je imela že predhodne težave z zdravjem, ni mogla vstati, da bi ugasnila štedilnik.
Tako je na tleh ležala dalj časa, zaradi česar se je vsebina v posodi pričela žgati. Policisti so ugotovili, da v danem primeru ni elementov kaznivega dejanja ali prekrška, zato se bo  zadeva beležila kot dogodek in zaključila s poročilom na pristojno državno tožilstvo.
{facebookpost}https://www.facebook.com/policijaMB/posts/2269540056617490{/facebookpost}

Pohvala policistoma

O tem, kako ponosni so na policista iz svojih vrst. so zapisali tudi na Facebook strani Policijske uprave Maribor. Ponosni so, da sta iz zadimljenega stanovanja rešila starejšo žensko in preprečila požar. "Čestitke Mitja (na sliki) in Tilen, ponosni smo na vaju!"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta