Možna je tudi preselitev osrednje tržnice z Vodnikovega trga

Barbara Bradač Barbara Bradač
23.01.2019 16:49

Nove strehe na osrednji tržnici ne bo, dokler ne bo jasno, kaj bo z najemom mlečno-mesnega paviljona. Podžupan Gregor Reichenberg pravi, da z lokacijo na Vodnikovem trgu niso poročeni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zimske razmere na osrednji mariborski tržnici na Vodnikovem trgu si je ogledal tudi podžupan Gregor Reichenberg.
Sašo Bizjak

Le najbolj vztrajni prodajalci so danes v zimskih razmerah prodajali na osrednji mariborski tržnici na Vodnikovem trgu. Zloglasni dežniki California so bili zaprti, prodajalci res debelo oblečeni, sadje in zelenjava pokrita z odejami, da ne zmrzuje, blagajne zavarovane s folijo ... Res se zdi, da je na tej tržnici bolj mrzlo kot recimo na Trgu svobode, kjer je bil danes prav tako tržni dan. Na osrednji tržnici se še posebej čuti odprt prostor vse do Drave, ko veter prezebe do kosti. Ob bornem številu obiskovalcev je stanje na snegu še posebno mukotrpno.

Sašo Bizjak

Rešiti več problemov, ne le strehe

Na mariborski občini preučujejo možnosti, kako ostati na tej lokaciji in prodajalcem in kupcem zagotoviti dostojne pogoje za delo in nakupovanje. Gradbeno dovoljenje za novo platneno streho je že bilo izdano. Sedaj projektant pripravlja dokumentacijo projekta za izvedbo del, saj želijo tako na mariborski občini kot pri Snagi, ki je koncesionar, ne samo urediti streho, temveč tudi rešiti druge probleme. Radi bi elektrificirali stojnice, uredili odvodnjavanje, izboljšali tlakovanje ... Za vse to pa je potreben denar. Proračun mariborske občine za leto 2019 je še v sestavljanju, februarja ga na mizah mestnih svetnikov najverjetneje še ne bo.

Zloglasni dežniki California so zaprti.
Sašo Bizjak

Pri Snagi upajo na dogovor, lastnica se ne odziva

Do konca novembra letos mora Snaga v skladu z izdanim sklepom sodišča izprazniti paviljon, če ne bo dogovora z lastnico stavbne pravice. Ta dogovor je vsaj za zdaj težaven, saj se lastnica Simona Lebar na poziv za pogovor in sestanek, ki ji ga je posredoval direktor Snage, ni odzvala. Tudi na naše telefonske klice včeraj ni bila dosegljiva.

Ob bornem številu obiskovalcev je stanje na snegu še posebno mukotrpno.
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta