Nova enota Interexporta v Slovenski Bistrici: Traktorji so dober posel

Nina Ambrož Nina Ambrož
11.10.2019 16:52

Naložba, ocenjena na okoli tri milijone evrov, vključuje delavnico za servisiranje strojev, pralnico za rabljene stroje in avtomatizirano skladišče rezervnih delov za oskrbo slovenskega, hrvaškega in srbskega trga.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Mednarodno podjetje Interexport, ki se že petdeset let ukvarja z uvozom na področju kmetijstva in medicine ter ima sedež v Komendi, je v Slovenski Bistrici odprlo novo enoto. Prireditev in pogostitev gostov sta bili v novem bistriškem prodajno-servisnem centru, kjer bo delo dobilo osem ljudi. Naložba, ocenjena na okoli tri milijone evrov, vključuje delavnico za servisiranje strojev, pralnico za rabljene stroje in avtomatizirano skladišče rezervnih delov za oskrbo slovenskega, hrvaškega in srbskega trga.

Slovensko Bistrico izbrali zaradi okolja in vzornega servisa

"Novi center je za nas zelo pomembna pridobitev in verjamemo, da bomo v vzhodnem delu države s tem kmetom omogočili še boljše in bolj učinkovito delo. Pri tem je treba poudariti tudi segment, ki je danes morda še nekoliko zapostavljen - gozdarstvo, kjer je potrebnega veliko dela in ob katerem pogosto prihaja do nesreč. Prihajamo z novimi stroji in upamo, da bomo na tem področju uvedli novo kakovost dela," je povedal direktor in večinski lastnik Interexporta Aleš Jenčič.

Za večjo varnost in zdravje pri delu

Slovesnega odprtja se je udeležila tudi kmetijska ministrica Aleksandra Pivec in izpostavila veselje ob odprtju pomembnega novega centra na vzhodu Slovenije, "ki je tudi izrazito močno kmetijsko področje in kjer so potrebe po mehanizaciji in opremi na različnih področjih velike. Številke kažejo, da se večina nakupov mehanizacije dogaja prav v tem delu države."

Slovesnega odprtja se je udeležila tudi kmetijska ministrica Aleksandra Pivec ter z direktorjem in večinskim lastnikom Interexporta Alešem Jenčičem prežagala hlod.
Igor Napast
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta