Po najkrajši seji mestnega sveta: Sladke skrbi župana Arsenoviča

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
30.01.2020 17:47

Brez obrazložitve gradiva in brez razprave so mariborski svetniki s samo enim glasom proti soglašali, da Mestne nepremičnine kupijo stavbno pravico na objektu Mariborska tržnica na Vodnikovem trgu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Če so ob ustanovitvi družbe Mestne nepremičnine opozicijski mestni svetniki protestno zapustili sejo, se tokrat niso niti oglasili. Od leve: Breda Čepe Vizjak, Franc Kangler, Miha Recek in Viljem Pozeb.
Igor Napast

Izredna seja mariborskega mestnega sveta o poslovnem načrtu novega občinskega podjetja Mestne nepremičnine je trajala le nekaj minut. Brez obrazložitve gradiva in brez razprave so mestni svetniki s samo enim glasom proti podali soglasje k nakupu stavbne pravice na objektu Mariborska tržnica na Vodnikovem trgu. To pomeni, da bodo Mestne nepremičnine za plačilo kupnine podjetju Inversio Gradnje najele kredit v višini dva milijona evrov pri Gorenjski banki, preostanek denarja, 550.000 evrov, pa bodo počrpali iz ustanovnega kapitala.

Igor Napast
Mateja Cekić in Saša Arsenovič
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta