Poklon prvemu rektorju mariborske univerze Vladimirju Bračiču

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
11.10.2019 17:58

Z razstavo, simpozijem in monografijo so se geografi na Filozofski fakulteti spomnili svojega kolega, prvega rektorja Vladimirja Bračiča.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
O razstavi sta se razgovorila tudi Bojan Bračič, sin prvega rektorja Univerze v Mariboru, in soavtor razstave, Igor Žiberna.
Andrej Petelinšek

Univerza v Mariboru (UM) letos s številnimi prireditvami zaznamuje stoto obletnico rojstva prvega rektorja UM, zaslužnega profesorja Vladimirja Bračiča. Jubileju so se na poseben način poklonili tudi na Filozofski fakulteti, natančneje na oddelku za geografijo, kjer se Bračiča spominjajo s posebno naklonjenostjo, saj je bil kot geograf njihov kolega. "Bil je pravi tovariš in sodelavec, zaradi odkritosti in kritičnosti ter občutka družbene odgovornosti pa je bil še posebno priljubljen med študenti geografije," se je spominjal Igor Žiberna, predstojnik oddelka za geografijo, sicer tudi soavtor razstave o Bračičevem strokovnem delu, ki so jo odprli v avli fakultete.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta