Prejeli smo: Srednji bazen bo zaprt še sedem mesecev (2)

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Podpisani želiva podati dodatna pojasnila na navedbe mariborske občine v članku Srednji bazen bo zaprt še sedem mesecev, objavljenem v časniku Večer v sredo, 12. februarja. Pojasnjujeva, da so bile vse najine do zdaj opravljene aktivnosti opravljene v skladu z določili veljavne gradbene zakonodaje, s pravili arhitekturne in gradbene stroke ter določili Zbornice za arhitekturo in prostor. Projektantsko podjetje Arhiteza je leta 2017 za naročnika, Mestno občino Maribor, izdelalo idejni projekt z opisom naslednjih investicijskovzdrževalnih del: ureditev garderob in sanitarij, prenova klimatizacije, prenova bazenske tehnike, zamenjava stavbnega pohištva ter sanacija dotrajane bazenske ploščadi in zgornjega dela bazenske školjke. Za zunanjost objekta smo predlagali obvezno energetsko sanacijo objekta, ki bi obsegala fasadni ovoj stavbe in streho.
Projektno obdelane rešitve so tako obsegale investicijskovzdrževalna dela v notranjosti objekta ter rekonstrukcijo dotrajane bazenske ploščadi, ki predstavlja konstrukcijski del objekta. Osnova za rekonstrukcijo bazenske školjke je bilo poročilo o stanju obstoječega betonskega dela bazenske školjke. S strani IRMA - Inštituta za raziskavo materialov in aplikacije je bila betonska konstrukcija raziskana. Ugotovljeno je bilo, da se obstoječa bazenska školjka lahko ohrani ob primernih postopkih sanacije. Tehnologijo sanacije in izvedbe hidroizolacije ter polaganja keramike smo pripravili s pomočjo strokovnjakov.
Za potrebe rekonstrukcije bazenske školjke je bilo pridobljeno tudi pravnomočno gradbeno dovoljenje na podlagi vseh zakonsko predpisanih načrtov, čemur je po pregledu dokumentacije pritrdilo tudi ministrstvo za okolje in prostor. Upravna enota Maribor je tako izdala pravnomočno gradbeno dovoljenje. Pridobili smo vsa soglasja pristojnih soglasodajalcev, v veljavno uporabno dovoljenje objekta se ni posegalo. Klasifikacija objekta je v skladu z izdanim gradbenim dovoljenjem po uredbi o klasifikaciji objektov 12650 - Stavbe za šport. V članku omenjeni projektantki razpolagava z referencami s področja projektiranja javnih objektov krovne klasifikacije 126 - Stavbe splošnega družbenega pomena.
Potrebna dela so bila podrobno razdelana tako v idejnem projektu kot v projektni nalogi. Predvidena je bila faznost izvedbe, ki jo je potrjeval mestni svet Mestne občine Maribor. V skladu s predpisano faznostjo so se izvedla naslednja pogodbena dela: vzpostavitev nove bazenske ploščadi in rekonstrukcija bazenske školjke po ustrezni tehnologiji. Naše pogodbene obveznosti niso segale izven okvira rekonstrukcije bazenske ploščadi in menjave kovinskega dela obstoječe bazenske školjke z betonsko steno iz vodoneprepustnega betona.
Odgovorna vodja projekta Mateja Katrašnik, u.d.i.a., in odgovorna projektantka načrta arhitekture Polona Lipičnik, u.d.i.a.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta