Starše: Kmalu gradbeno dovoljenje za gradnjo stanovanjsko-poslovnega objekta. Kako bo videti?

Damijan Toplak Damijan Toplak
04.03.2023 03:46

V projektnem podjetju Ga Gradnje iz Hoč pripravljajo dokumentacijo za stanovanjsko-poslovni objekt v središču kraja in občine Starše. V njem je začrtanih 27 stanovanjskih enot.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Takšen naj bi bil nov stanovanjski blok ob bencinskem servisu v Staršah.
Ga Gradnje

Kot je povedala Anita Kumrić, naj bi še v tem mesecu naposled pridobili gradbeno dovoljenje za omenjeni stanovanjsko-poslovni objekt, na katero nestrpno čakajo že šest mesecev, da bodo lahko začeli tržiti stanovanja in poslovne prostore, medtem ko zdaj sprejemajo zgolj rezervacije za nakup. Ko bodo gradbeno dovoljenje pridobili, naj bi bil objekt zgrajen v 15 mesecih, predvidoma do sredine prihodnjega leta. Kdo bo gradil objekt, še ni določeno.

Ob 27 stanovanjskih enotah bo v pritličju objekta v Staršah moderna lokalna knjižnica, tam bodo še trije poslovni prostori za mirno dejavnost. Posebnost stanovanj je, da bo prav vsako imelo balkon ali teraso, vsakemu stanovanju bo pripadel tudi parkirni prostor v garaži objekta, medtem ko bo za stanovalce in obiskovalce na voljo še zunanje parkirišče (šest parkirnih mest na prostem bo imelo polnilnico za električne avtomobile) pred objektom. Ta bo imel ob pritličju še dve nadstropji in mansardo. Stanovanja bodo ogrevana z individualno toplotno črpalko, na željo kupcev pa bodo imela tudi hlajenje s klimatsko napravo.

Nasproti trgovine Jager v Staršah bodo predvidoma do prihodnjega poletja zgradili stanovanjsko-poslovni objekt.
Andrej Petelinšek

Kot prednost objekta navajajo, da sta vrtec in šola oddaljena zgolj 300 metrov, avtobusno postajališče, lekarna in zdravstveni dom pa vsega 100 metrov. Objekt je na pol poti med Mariborom in Ptujem, ki sta oddaljena približno deset kilometrov, medtem ko je priključek na avtocesto, pri Zlatoličju, štiri kilometre od objekta. V neposredni bližini sta tudi bencinski servis in trgovina, prav tako kolesarske in sprehajalne poti, nekaj sto metrov stran je športni park, ki lahko stanovalcem služi za rekreacijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta