Študentje na Dravi pustili svoja srca

Klemen Polanec Klemen Polanec
28.06.2019 17:05

Na Dravi je potekalo tradicionalno študentsko tekmovanje v raftih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Že več let zapored ob koncu študijskega leta poteka študentsko tekmovanje v raftih, ki ga organizira študentski svet Univerze v Mariboru (UM). Tako so na reki Dravi, med Studenško brvjo in Benetkami na Lentu, tekmovale skupine z zanimivimi imeni, med drugim Piksna pira, Medicinsko vsemeso, Čistokrvni mešančki in Leteči medvedki.
Edino pravilo tekmovanja je bilo, da lahko ekipe sestavlja največ osem oseb, glavno načelo pa kar se da hitro premagati nekaj sto metrov dolgo pot, za katero so najhitrejše ekipe potrebovale nekaj manj kot dve minuti. "Glavni namen je druženje med študenti, v ozadju pa je vseeno tekmovalnost, vendar zdrava tekmovalnost. Tudi nagrade smo omogočili, da je tekmovanje čim bolj atraktivno," je povedal Andrej Šajher, predsednik stalne delovne komisije za obštudijske zadeve študentskega sveta UM.
Ob dogodku je potekal še plavalni maraton po reki Dravi, po koncu tekmovanja pa spust smešnih plovil. Študentje so v tekmovanju in dodatnih aktivnostih vsekakor uživali. "Že včeraj smo sestavili taktiko, ki je bila: veslaj na polno, pusti srce na vodi," je povedala udeleženka Manja Vivod Smolnikar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta