Tržnica na Trgu svobode, kot kaže, ostaja

Barbara Bradač Barbara Bradač
11.04.2019 17:19

Župan Saša Arsenovič je prisluhnil nasprotovanju občanov, ki se niso strinjali z idejo, da bi preselili tržnico na Trgu svobode. So pa očitno šteti dnevi tržnici na Glavnem trgu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Trgu svobode bo tržnica še vedno vsako sredo in petek.
Andrej Petelinšek

Mariborski župan Saša Arsenovič je pred kratkim vznemiril občane z razmišljanjem, da bi nekatere tržnice, ki so zdaj razkropljene po mestu, preselili na osrednjo tržnico na Vodnikovem trgu. S tem je ciljal predvsem na tržnico na Trgu svobode, ki tam deluje vsako sredo in petek. Velika podpora se je v mestu spletla v podporo branjevcem in branjevkam Združenja pridelovalcev vrtnin Maribor in, kot kaže, je župan slišal to nasprotovanje.

Ekološki kmetje o selitvi ne vedo ničesar

"Če si bodo meščani tako močno želeli tržnico na Trgu svobode, jaz s tem nimam težav. Imam pa velike težave s tržnico na Glavnem trgu, ki je le sto metrov oddaljena od osrednje tržnice. Ob tem, da so na Glavnem trgu še kombiji in avtomobili, s katerimi potekajo odvozi in dovozi, ki motijo meščane, bomo delali na tem, da vse te vsebine nekako skoncentriramo tja, kamor sodijo," sedaj odgovarja župan Arsenovič.

Združenje za ekološko kmetovanje severovzhodne Slovenije vsak petek na Glavnem trgu že skoraj 20 let postavi kmečko ekološko tržnico.
Janko Rath

Občina se pogaja z lastnikom osrednje tržnice

Znano je, da je v občinski lasti na tržnici na Vodnikovem trgu le ploščad, na kateri je zelena tržnica, vse drugo pa je v rokah podjetja Inversio Gradnje, tudi mlečno-mesni paviljon, za katerega je Snaga že prejela sodno odpoved najemne pogodbe. Župan pojasnjuje, da so ga ob umiku ogrožajočih dežnikov California z osrednje tržnice tamkajšnje branjevke zaskrbljene spraševale, ali bodo morale zapustiti ta prostor.
"Sem jim povedal, da ne, da se pogovarjamo in pogajamo z lastnikom, ki si želi, da bi bila ta tržnica urejena, ker to vpliva na delovanje njegovih nepremičnin, ki jih ima pod tržnico, tako garažo kot trgovin. Menim, da moramo z gospodarstvom iti z roko v roki, zato smo razmišljali, kako lahko lastnik pomaga nam in mi njemu. Eden od razmislekov je bil, zakaj bi v Mariboru imeli tako razkropljene stojnice, ki pa so si vseeno relativno blizu, če pa imamo prostor, ki mu rečemo tržnica in zanj vsi vemo, kje je," je še pojasnil Arsenovič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta