V Cafovi plakati s Cviklovo in kačo, šolo prevzema Angleitnerjeva

Denis Živčec Denis Živčec
10.04.2019 19:07

Z majem na vrh šole, vsaj začasno, prihaja vršilka dolžnosti. V Cafovi so se pojavili žaljivi plakati z direktorico in črno mambo. Na VSGT ustanovili sindikat.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tanja Angleitner 5. maja, ko Heleni Cvikl poteče direktorski mandat, postane vršilka dolžnosti direktorice na VSGT Maribor
Sašo Bizjak

Nič kaj petzvezdično vzdušje v Cafovi, ulici z Višjo strokovno šolo za gostinstvo in turizem Maribor, kjer so se pojavili plakati z napisom "črna mamba", zraven pa fotografiji Helene Cvikl in kače. Kdo jih je nalepil, ne vemo, je pa storilca z dežnikom pri delu ujela varnostna kamera. Situacija precej dobro oriše stanje, ki spremlja čas, ko se izteka direktorski mandat Cviklove, ki bi jo šolski svet po devetnajstih letih rad zamenjal, njeno mesto pa prepustil Tanji Angleitner Sagadin. Kar se bo zdaj, vsaj začasno, zgodilo. Po tem, ko je inšpektorat za šolstvo, zaradi dvoma v zakonitost izvedbe postopka imenovanja direktorice, kjer sta sodelovala dva študentska svetnika, ki nista bila zakonito izvoljena, uvedel inšpekcijski postopek, se je svet šole, ki je Cviklovi namenil le dva glasova podpore, Angleitnerjevi pa osem, odločil razpis ponoviti. V izogib sodnemu postopku, s katerim je zagrozilo šolsko ministrstvo. Razpisali so tudi volitve za nadomestna člana. Do zdaj sta ti mesti zasedala študenta Bianca Ferš in Žiga Sledič. Ker Heleni Cvikl mandat poteče 5. maja, so svetniki imenovali vršilko dolžnosti. Z menjavo Cviklove se jim očitno mudi, saj so že kar za to vmesno obdobje imenovali Angleitnerjevo, ki bo vršilka dolžnosti največ za dobo enega leta.

Plakat s Heleno Cvikl in črno mambo, ki se je pred dnevi pojavil v mariborski Cafovi.
Slikano s telefonom
Direktorski mandat Helene Cvikl se izteče 5. maja. Bo ostala na šoli?
Andrej Petelinšek
Tanja Angleitner Sagadin: "Helena Cvikl je šolo popeljala v Evropo."
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta