(VIDEO) Iz zakulisja priprav na Bob leta v SNG Maribor z Juretom Karasom in Melindo Rebrek

Miha Dajčman Miha Dajčman
28.01.2022 18:47

V soboto bo v veliki dvorani SNG Maribor razglašen 23. bob leta. Neposredni prenos na TV Slovenija 1 in TV Maribor se bo začel ob 20. uri.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Gledalci v dvorani bodo sedeli ločeno, ves čas prireditve bodo morali nositi zaščitne maske, ob vstopu v SNG Maribor bo organizator preverjal pogoj PCT:

Miha Dajčman

Na prostorih veličastnega gledališča na Slovenski ulici 27 v Mariboru je bilo zelo pestro že dan pred razglasitvijo boba leta 2021. Prepričali smo se lahko, da je organizacija dogodka, ki si ga bo v soboto zvečer preko televizijskih zaslonov ogledalo več deset tisoč gledalcev, zahtevna in obsežna.

Dan pred tradicionalno prireditvijo, ki bo v neposrednem prenosu na ogled na prvem programu Televizije Slovenija ter s slovenskim znakovnim jezikom na Televiziji Maribor, smo bili v zakulisju velikega odra. Na odru, kjer bodo v soboto stali Jurij Drevenšek in glasbeni gosti, pa smo nekaj besed spregovorili s scenaristom Juretom Karasom in producentko Melindo Rebrek.

Zgodaj zjutraj je danes v Maribor prispela producentka prireditve in prenosa Melinda Rebrek, v SNG-ju bo do poznega Večera in v soboto znova ves dan. "Ziher je ziher, vse moramo poskusiti, da bo na koncu vse dobro. Zjutraj je SNG Maribor porušil sceno včerajšnje prireditve. Mi pa moramo postaviti in gledališke noge, kompletno moramo zamenjati sceno, da lahko naredimo osnove za Bob leta. Kmalu pride Jurij Drevenšek, da povadimo vse njegove pozicije, sledijo še tonske vaje z glasbenimi gosti. Narediti moramo vse, da jutri samo še prižgemo kamere in izvedemo prireditev," nam je dejala Rebrekova, ki vseskozi delavce na prizorišču opozarja na striktno nošenje mask ter razkuževanje. "Ob trenutnem številu okužb je bilo težko sestaviti ekipo, vsak dan smo dobili kakšen e-mail ali SMS, da nekdo ne bo prišel in da je potrebna zamenjava. Z rdečo in podčrtano so vsi dobili napisano, kako se morajo obnašati, vsi smo se testirali, nosimo maske in se razkužujemo. Edini, ki so lahko brez maske, so nastopajoči na odru. Tudi obiskovalci dogodka se morajo držati vseh pravil," je poudarila producentka, ki napoveduje odličen dogodek: "Upam, da se bomo pod maskami smejali čim bolj na glas. Če že ne moreš videti nasmejanega obraza, je lepo slišati smeh. Brala sem scenarij, hahljala sem se od začetka do konca in upam, da se bodo tudi gledalci. Se gledamo!"

"Dan pred dogodkom imamo, recimo ji, skoraj glavno vajo. Potrebno je postaviti vso tehniko, na odru pa gremo skozi glasbene točke ter tekst voditelja. To je vaja za občutek, v soboto sledi še generalka in nato zares v živo. Pripravljamo se že skoraj en mesec, vse smo povadili, tudi z vokalno zasedbo Baseless smo naredili cel cikel vaj. Prav prispevek skupine Baseless bo ena zanimiva zadeva, ki je še nismo videli," pravi Jure Karas. 

Avtorica video posnetka je Anja Cej.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta