(FOTO in VIDEO) Testni center barv Helios TBLUS: Trajnost je zapoved, inovativnost usmeritev

Mitja Sagaj Mitja Sagaj
14.05.2023 16:32
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posebna izobraževanja so namenjena niansiranju barvnih odtenkov pa trendom in razvoju koloristike na področju avtomobilske industrije.
Robert Balen

Za inovativen in trajnosten preboj na trgu je treba uporabnike izobraževati, so prepričani v podjetju Helios TBLUS, zato ob najsodobnejši tehnologiji in nenehnem vlaganju v razvojni oddelek, ki velja za enega boljših s področja industrije barv in premazov v Evropi, svojim uporabnikom ponujajo tudi testni center, kjer lahko preizkusijo vse Heliosove izdelke. V ospredju je segment avtoreparaturnih premazov, eno največjih in strateško najpomembnejših področij podjetja pa tudi lastniške skupine Kansai Helios.

Trend razvoja v industriji so tudi premazi in smole na vodni osnovi ter z nizko vsebnostjo organskih topil, kar še zlasti velja za segment arhitekturnih premazov in premazov za lesno industrijo, v zadnjem času pa tudi za segment avtoreparatur.

V ospredju je segment avtoreparaturnih premazov, eno največjih in strateško najpomembnejših področij podjetja.
Robert Balen

Ključen visok nivo podpore kupcem in uporabnikom

In prav slednji segment je eden največjih in strateško najpomembnejših podjetja Helios TBLUS pa tudi njegove matične japonske skupine, kamor sodi slovensko podjetje. Predvsem zato, ker znotraj tega segmenta razvijajo premaze z visoko dodano vrednostjo, je za dolgoročno uspešnost visok nivo podpore kupcem in uporabnikom ključnega pomena. To je podjetje vodilo k vzpostavitvi testnih centrov, ki potencialnim poslovnim partnerjem, torej na ravni B2B, omogočajo ne le vpogled v uporabnost in kakovost izdelka z vsemi relevantnimi informacijami na enem mestu, pač pa tudi njihov preizkus. Ekskluzivno se znajdemo v najbolj inovativnem testnem centru avtoreparaturnih premazov, edinem te vrste v Sloveniji, ko govorimo o proizvodnih podjetjih, kjer poslovni partnerji lahko sami preverijo lastnosti izdelkov.

Robert Balen

Prenos znanja je za podjetje izrednega pomena, saj z najboljšimi in najsodobnejšimi tehnologijami omogoča razvoj in napredek celotne kemijske industrije. Posebna izobraževanja so namenjena niansiranju barvnih odtenkov pa trendom in razvoju koloristike na področju avtomobilske industrije. Izobraževanj ne izvajajo zgolj v testnem centru avtoreparaturnih premazov na sedežu podjetja v Sloveniji, temveč jih organizirajo tudi na svojih najbolj pomembnih trgih ter tako širijo znanje tudi prek meja Slovenije.

Pravi material morajo pravi ljudje uporabljati na pravi način

V Količevem pri Domžalah se v testnem centru srečamo tudi z direktorjem podjetja Helios TBLUS dr. Petrom Venturinijem. "Ni dovolj zgolj pravi material, pač pa ga morajo uporabljati pravi ljudje na pravi način," poudari Peter Venturini in postreže še z informacijo, da je največji trg za za slovensko podjetje prav nemški, sicer največji v Evropi. In, kar je še zlasti pomembno, v Sloveniji je razvojni center podjetja, ki zaposluje 135 ljudi. In ostaja tukaj. Direktor izpostavi še odlično sodelovanje s tukajšnjimi univerzami in raziskovalnimi institucijami.

Robert Balen

Čeprav pred obiskom ne vemo povsem točno, kaj lahko pričakujemo, postane hitro jasno, da testni center avtoreparaturnih premazov ni zgolj ličarska delavnica, ampak je hkrati tudi razstavni prostor in mešalnica barv. Uporabniška izkušnja na prvem mestu, torej. Lani so v testnem centru v Količevem gostili preko tisoč posameznikov različnih partnerskih podjetij, v vlogi ličarjev se za nekaj trenutkov znajdeva tudi s kolegico Anjo. Naenkrat drživa v rokah pištoli za nanos barve; hitro in enakomerno je treba premikati roko, razdalja naj bo kakšnih 20 centimetrov od površine, so jasna navodila. Ne le velikih gladkih površin, tudi manjše robove je treba pobarvati, občutek pri tem opravilu pa je vse, postane jasno med nanašanjem barve, ki z izjemno natančnostjo prši iz pištole. Anja si hitro prisluži oceno v presežnikih, izjemen občutek za ravno pravšnje gibanje roke ima, njen izdelek po drugem nanosu laka je menda brezhiben. Anja s pištolo za nanos barve je kot Đoković z loparjem, je z oceno njenega izdelka slikovit tehnični inštruktor Andrej.

Optimizacija spremlja domala vse procese v podjetju

Veliko projektov v podjetju Helios TBLUS izpeljejo tudi na pobudo kupcev, ko za potrebe njihovih substratov razvijajo posebne premazne rešitve. Podjetja iz avtomobilske industrije, denimo proizvajalci brusilnih pripomočkov, brizgalnih pištol in opreme za mešalnice, so pogosto tudi partnerji pri razvoju novih izdelkov. Optimizacija spremlja domala vse procese v podjetju, trajnost je usmeritev, ki ji sledijo pri razvoju, proizvodnji in uporabnosti izdelkov.

Robert Balen

Več trajnostnih investicij je v teku, za letos so med njimi dodatne sončne elektrarne, posodobitev proizvodnega obrata za premaze na vodni osnovi, toplotna črpalka tako za potrebe proizvodnje kot tudi za potrebe ogrevanja poslovnih prostorov, izgradnja lastne hidroelektrarne na potoku Mlinščica, s čimer bodo letno lahko ustvarili 250 megavatnih ur elektrike, pa tudi avtomatizacija linije za proizvodnjo smol.

Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta